VJERA I DUHOVNOST

Svjedočanstvo: Hostija se preobrazila u živoga Gospodina Isusa, koji mi je rekao: ‘Neću više ostati ovdje!’

Tajanstvena priča svete Faustine i leteće euharistije “…Hostija se preobrazila u živoga Gospodina Isusa, koji mi je rekao: ‘Neću više ostati ovdje!’”

Sveta Faustina bila je jedna od velikih mističarki 20. stoljeća, a svoja nevjerojatna redovita nadnaravna iskustva bilježila je u svoj dnevnik. U odlomku iz kasnih 1920-ih, podijelila je nekoliko fascinantnih priča o svojim susretima s Isusom Kristom, kako u ukazanjima tako i u euharistiji.

Jedna nevjerojatna priča dogodila se dok je molila u kapelici svog samostana. “Jednog dana Isus mi je rekao: ‘Napustit ću ovu kuću”, stoji u dnevniku. “Jer ovdje ima stvari koje Mi nisu po volji.” (Dnevnik, 44) Tada se dogodilo nešto čudno: euharistija je sama napustila tabernakul i doletjela k njoj! “I Hostija iziđe iz Svetohraništa i zaustavi se u mojoj ruci…”

Evo kako je svetica odgovorila: “S radošću sam ga vratila u tabernakul.” Ali Euharistija se nastavila kretati. “Ovo se ponovilo drugi put, a ja sam učinila isto. Unatoč tome, dogodilo se treći put…” No nakon trećeg puta dogodilo se nešto novo: “…Hostija se preobrazila u živoga Gospodina Isusa, koji mi je rekao: ‘Neću više ostati ovdje!’”

Isus joj je dva puta rekao da želi otići, a ona ga je više puta spriječila. Nakon ove druge izjave, ne biste li mislili da bi svetica popustila? Ne ova svetica! Pouzdano je rekla našem Gospodinu da mu jednostavno neće dopustiti da napusti samostan. Ona objašnjava: “Na to se u mojoj duši uzdigla snažna ljubav prema Isusu, odgovorila sam: ‘I ja, ja neću dopustiti da izađeš iz ove kuće, Isuse!’ I opet je Isus nestao dok je Hostija ostala u mojim rukama. Ponovno sam ga vratila u kalež i zatvorila u svetohranište.”

Ovaj put, Isus je bio taj koji je popustio. “I Isus je ostao s nama.” Ali poljska časna sestra nije ostala na tome. Isus je rekao da želi otići zbog ” stvari koje mu se ovdje ne sviđaju”. Stoga je, na vrlo svetački način, preuzela na sebe pokušati se iskupiti za probleme: “Obvezala sam se održati tri dana klanjanja kao naknadu.”

I to je sve što ona kaže o tom susretu. Kakva nevjerojatna priča o prekrasnom osobnom i intimnom susretu s našim Gospodinom!

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er