CRKVAHRVATSKAVIJESTI

HBK: Prestaju epidemiološke mjere za vjerska okupljanja u Katoličkoj Crkvi

Sve epidemiološke mjere koje su se odnosile na vjerska okupljanja prestale su vrijediti u subotu 9. travnja, istaknuo je u službenom dopisu predsjednik Hrvatske biskupske konferencije (HBK) zadarski nadbiskup Želimir Puljić, a izvijestio Tiskovni ured HBK. U nastavku donosimo dopis predsjednika HBK u cijelosti

Vjernike i žitelje Hrvatske obradovala je vijest kako se ove subote ukidaju sve epidemiološke mjere, nakon dvije godine epidemije Covida-19 i brojnih ograničenja koja su tim povodom propisivana.

Čini se kako su epidemiološke mjere ukinute zbog poboljšanja situacije, visokog stupnja kolektivnog imuniteta kao i procjene da je virus dobrim dijelom manje opasan. Današnjim danom, stoga, su prestale važiti sve epidemiološke mjere koje su se odnosile i na vjerska okupljanja.

Iza nas je vrlo zahtjevno vrijeme koje je, nažalost, mnogima prouzročilo velike boli zbog posljedica bolesti i gubitaka voljenih osoba, kao i ograničenja koja su sputavala susrete napose sa starijima i nemoćnima.

Stoga nam je drago što su mjere dokinute s nadom kako se vraćamo u redovitu svakodnevicu društvenog, a time i crkvenog i vjerničkog života.

Ovih dana posebice u Svetom tjednu, razmatrat ćemo otajstvo našeg otkupljenja po muci, smrti i uskrsnuću našega Gospodina Isusa Krista. U tom duhu, zazivam Božji blagoslov na sve vjernike i ljude dobre volje, te želim plodonosne dane Velikoga tjedna i blagoslovljen Uskrs.

✠ Želimir Puljić

zadarski nadbiskup

predsjednik HBK

www.medjugorje-news.com

Izvor
bitno.net

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button