CRKVA

Hartfordska nadbiskupija traži od Vatikana da istraži moguće euharistijsko čudo

Nadbiskupija Hartford traži od Vatikana smjernice o tome kako nastaviti s istragom mogućeg euharistijskog čuda u katoličkoj crkvi svetog Tome u Thomastonu, Connecticut.

Ovo je prvo javno ažuriranje nadbiskupije otkako je prvi put objavljeno krajem ožujka da se Isus, istinski prisutan u svetoj Euharistiji, pojavio kako bi se umnožio u ciboriju, obično zlatnom kaležu koji drži Kristovo euharistijsko tijelo. “Izvještaji poput navodnog čuda u Thomastonu zahtijevaju upućivanje na Dikasterij za nauk vjere u Rimu. Nadbiskupija je postupila u skladu s tim i čekat će odgovor u dogledno vrijeme”, rekao je David Elliott, glasnogovornik nadbiskupije. Nije jasno koliko bi dikasteriju trebalo da odgovori na zahtjev nadbiskupije, rekao je Elliott za CNA.

Otkako se proširila vijest o mogućem euharistijskom čudu, brojni hodočasnici pohrlili su u crkvu u kojoj je blaženi Michael McGivney, osnivač Kolumbovih vitezova, nekoć bio pastor.

Dana 5. ožujka na kraju mise, otac Joseph Crowley objavio je da je euharistijski svećenik svjedočio nečemu neobjašnjivom dok je dijelio pričest. “Jednom našem euharistijskom služitelju ponestajalo je hostija i odjednom je u ciboriju bilo više hostija. Bog se samo umnožio u ciboriju”, rekao je vjernicima emotivni Crowley. “Stvarno je čudesno kada Bog čini te stvari, i stvarno je, stvarno čudesno kada shvatimo što je učinio, a to se upravo dogodilo danas”, rekao je svećenik.

Dana 28. ožujka, Nadbiskupija Hartforda objavila je izjavu u kojoj stoji: “Kao ljudi vjere znamo da se čuda mogu i događaju, kao što su se događala tijekom Kristove zemaljske službe. Čuda su božanski znakovi koji nas pozivaju na vjeru ili na produbljivanje vjere.” “Rimokatolici svakodnevno doživljavaju čudo jer svaki put kada se slavi misa ono što je bio kruh postaje Tijelo Kristovo, a ono što je bilo vino postaje njegova Krv”, stoji u priopćenju.

“Stoljećima je ovo svakodnevno čudo ponekad potvrđivano izvanrednim znakovima s neba, ali Crkva uvijek oprezno istražuje izvješća o takvim znakovima, kako se ne bi vjerovalo nečemu što se pokazalo neutemeljenim”, nastavlja se u izjavi. “Ono što se izvijestilo da se dogodilo u našoj župnoj crkvi u Thomastonu, čiji je blaženi Michael McGivney nekoć bio pastor, ako se potvrdi, predstavljalo bi znak ili čudo koje se može pripisati samo božanskoj moći da ojača našu vjeru u svakodnevno čudo presvetu euharistiju. To bi također bio izvor blagoslova s neba za napore koje američki biskupi ulažu da obnove i prodube vjeru i praksu našeg katoličkog naroda s obzirom na ovaj veliki sakrament”, stoji u priopćenju.

www.medjugorje-news.com

Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er