SVIJETVJERA I DUHOVNOST

Fotografija pretučenog svećenika koji skuplja hostije s tla govori o svećeništvu više od tisuću riječi

Oborili su ga na zemlju, ali njega je zanimala samo hostija. Ova fotografija dovoljno govori: svećenik oboren na tlo dok je dijelio pričest, preostalom snagom skuplja hostije i čestice euharistije koje su pale na tlo.

Fotografiju je snimio očevidac koji je bio na napadu u gradu Gangjeong. Fotografija nije nova – snimljena je 8. kolovoza 2012. – ali nam i dalje govori o velikom dostojanstvu svećeništva. Događaj se dogodio u Jejuu u Južnoj Koreji, kako je tada izvijestio UCANews.

Otac Bartholomew Man Jung-hyun slavio je misu na vratima kontroverzne mornaričke baze koju je vlada gradila na tom području, a kojoj se protivila zbog utjecaja na okoliš koji bi imala na lokalno stanovništvo i otok koji je pod zaštitom UNESCO-a mjestom baštine. Svećenik je služio misu za građane koji su prosvjedovali protiv baze i dijelio pričest kada je policija prekinula liturgiju i počela tući nazočne, među kojima je bio i vlč. Bartolomej, piše portal Aleteia.

Biskupija Cheju odmah je od policije zatražila službenu ispriku jer su prisutni dojavili da je jedan od policajaca stao na Hostije koje su pale na pod. Policija je to demantirala. Ali gledajući dalje od detalja događaja — policijske brutalnosti i prosvjeda — vidimo poniznu gestu ovog svećenika, u boli i poraženom, ne misleći na sebe nego na svog Gospodina… to je slika koja govori više o svećeništvu nego tisuću teoloških knjiga ikada moglo.

Vezani članci

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er