VJERA I DUHOVNOSTZANIMLJIVOSTI

Evo zašto trebamo imati blagoslovljenu vodu pored kreveta: “I jedne noći, otprilike u ovo doba, mislila sam da me vragovi guše…”

Obično bi kršćanin mogao držati vrlo malu bočicu svete vode na svom noćnom stoliću pored kreveta i blagosloviti sebe i svoju obitelj s nekoliko kapi prije spavanja i kad ujutro ustane. To je praksa za svaku pohvalu.

Sjetite se što je rekla sveta Terezija Avilska: “Iz dugogodišnjeg sam iskustva naučila da nema ničeg boljeg od svete vode koja bi tjerala đavle u bijeg i sprječavala ih da se ponovno vrate. Bježe i od Križa, ali se vraćaju; tako sveta voda mora imati veliku vrlinu. Što se mene tiče, kad god je uzmem, moja duša osjeća posebnu i najznamenitiju utjehu. Zapravo, sasvim je uobičajeno za mene biti svjesna osvježenja koje nikako ne mogu opisati, nalik na unutarnju radost koja tješi cijelu moju dušu.

Ovo nije nešto što mi se dogodilo samo jednom. Događalo se opet i opet, i ja sam to vrlo pozorno promatrala. To je, recimo, kao kad bi netko jako vruć i žedan pio iz vrča hladne vode: osjetio bi osvježenje u cijelom tijelu. Često razmišljam o velikoj važnosti svega što je odredila Crkva i jako me veseli kada otkrijem da su te riječi Crkve toliko snažne da daju svoju snagu vodi i čine je toliko različitom od vode koja nije bila blagoslovljena. “I jedne noći, otprilike u ovo doba, mislila sam da me vragovi guše; i kad su časne sestre obilno poškropile svetom vodom, vidjela sam golemu gomilu njih kako bježe brzo kao da se spremaju baciti niz strminu.”

www.medjugorje-news.com

Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er