CRKVAPAPA FRANJO

Evo zašto tijekom srpnja nema Papinih audijencija

Kao i svake godine za vrijeme ljetnih praznika, Vatikan ne planira javne, privatne ili “posebne” audijencije za papu Franju u Vatikanu, uključujući opću audijenciju srijedom. Vatikan takve audijencije obično obustavlja samo u dva navrata: tijekom mjeseca srpnja i tjedna kada Papa održava svoje duhovne vježbe u Vatikanu.

Tiskovni ured Svete Stolice objavio je u priopćenju da će se dnevni red Svetog Oca nastaviti 7. kolovoza. Međutim, tijekom ovog uobičajenog razdoblja odmora, papa Franjo će nedjeljom predvoditi Angelus s prozora Apostolske palače u Vatikanu, piše CNA.

Iako Sveti Otac ne provodi ljeto u papinskoj rezidenciji u Castel Gandolfu kao što su pape tradicionalno činile, ove će se godine, potvrdio je meštar papinskih liturgijskih ceremonijala, odmoriti više nego prijašnjih godina. Papa Franjo neće predvoditi nijednu javnu misu osam tjedana, od 8. srpnja do 1. rujna. Nakon ovog zasluženog odmora papa Franjo će u rujnu otputovati na 11 dana u Aziju i Oceaniju, a krajem istog mjeseca posjetit će i Belgiju i Luksemburg. U listopadu će se u Rimu održati drugo i posljednje zasjedanje Sinode sinodalnosti.

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er