MOLITVEVJERA I DUHOVNOST

Evo što je prvi Božji odgovor na našu molitvu

Kad god molimo i tražimo nešto od Boga, njegov prvi odgovor je uvijek oblikovati naše srce bliže svom srcu.

Ponekad može biti teško vidjeti plodove naših molitava, osobito kada pokušavamo vjerno moliti svaki dan u našem životu. Naše ustrajne molitve vjerojatno nikada neće svjedočiti fizičkom odgovoru od Boga, kojim nam se verbalno obraća ili nekoga čudesno izliječi pred našim očima. Većinu vremena Božji je odgovor nevidljiv i može proći nekoliko godina da primijetimo skriveno djelo koje je učinio.

Katekizam Katoličke Crkve ističe da naše povjerenje u Boga treba biti ojačano Isusovim životom: Objava molitve u ekonomiji spasenja uči nas da vjera počiva na Božjem djelovanju u povijesti. Naše sinovsko povjerenje raspaljeno je njegovim najvećim činom: mukom i uskrsnućem njegova Sina. Kršćanska je molitva suradnja s njegovom providnošću, s njegovim planom ljubavi prema ljudima. KKC 2738

Ako ikada počnemo gubiti vjeru i pouzdanje u Boga, trebali bismo se podsjetiti na Isusovu žrtvu punu ljubavi na križu.

Vezani članci

Transformacija srca

Nadalje, trebamo se podsjetiti da je Božji prvi odgovor na naše molitve uvijek preobrazba našeg srca: Za svetoga Pavla to je povjerenje odvažno, utemeljeno na molitvi Duha u nama i na vjernoj ljubavi Oca koji nam je dao svoga jedinorođenoga Sina. Preobrazba srca koja moli prvi je odgovor na našu molbu. KKC 2739

Bog želi da naše srce bude sličnije njegovu, a da bi se to dogodilo, možda ćemo morati proći kroz godine i godine strpljive izdržljivosti. Može biti teško biti strpljiv u modernom svijetu, gdje nam je sve dostupno pritiskom na gumb. Ponekad se naše srce treba prilagoditi Božjem vremenu, a ne našim vlastitim zemaljskim željama.

Jedna molitva koja bi nam mogla pomoći da se molimo svaki dan je sljedeći stih i odgovor.

Isuse blaga i ponizna Srca

Učini srca naša svojima sličnim

Postoji još jedna molitva koja vodi do “razmjene srca”.

Molitva Presvetom Srcu Isusovu izvoru svakoga dobra
Presveto Srce Isusovo, izvore svakoga dobra, ja Ti se klanjam,vjerujem u Te, ufam se u Te, ja Te ljubim i kajem se za sve svoje grijehe. Tebi poklanjam ovo moje siromašno srce, učini ga poniznim, strpljivim,čistim i da u svemu odgovara Tvojim željama. Daj o dobri Isuse, da ja živim u Tebi i Ti u meni. Štiti me u opasnostima, tješi me u nevoljama i žalostima. Udijeli mi zdravlje tijela,blagoslovi sav moj rad i daj mi milost svete smrti. Amen.

Iznad svega, trebamo prepoznati da čak i kada ne možemo vidjeti plodove naše molitve, Bog djeluje iza kulisa u našem srcu.

www.medjugorje-news.com

Izvor
aleteia

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er