CRKVA

Dva svećenika oteta iz župnog ureda

Vjerski misionarski red u Nigeriji apelira na sigurno oslobađanje dvojice svojih članova koji su 1. veljače oteti iz župnog dvora.

U izjavi objavljenoj 2. veljače, otac Dominic Ukpong, provincijski tajnik Kongregacije misionara Sinova Bezgrješnog Srca Marijina (također poznatih kao klaretinci), je objavio otmicu oca Kennetha Kanwe i oca Jude Nwachukwua, piše CNA.

Kanwa, župnik župe St. Vincent de Paul Fier u biskupiji Pankshin, i Nwachukwu, njegov pomoćnik, oteti su “u župnom dvoru u noći na četvrtak, 1. veljače”, navodi se u priopćenju. Ukpong je apelirao na duhovnu solidarnost, rekavši: “Tražimo vaše molitve u ovom izazovnom trenutku za njihovu sigurnost i brzo oslobađanje iz zatočeništva.”

“Neka Presveta Djevica Marija zagovara sinove njezina Bezgrješnog Srca. Amen,” molio je. Nigerija se bori s valom nasilja koje su orkestrirale bande čiji članovi izvode neselektivne napade, otmice radi otkupnine, a u nekim slučajevima i ubojstva. Zapadnoafrička nacija također od 2009. proživljava pobunu Boko Harama, grupe koja navodno ima za cilj pretvoriti Nigeriju, najmnogoljudniju afričku naciju, u islamsku zemlju.

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er