VJERA I DUHOVNOSTZANIMLJIVOSTI

Dokaz Božje prisutnosti: Čudesne stube sv. Josipa koje prkose znanosti

Ove čudesna stube stare su 130 godina, a godišnje privlače i do 250 tisuća posjetitelja. Na prvu će vam se činiti da je ovdje u pitanju obična kapela s običnim stubama, no priča je itekako neobična.

Ova kapela izgrađena je krajem 19. stoljeća. Kad je kapela dovršena, časne sestre primijetile su da im nedostaju stube za galeriju. Odlučile su moliti devetnicu svetom Josipu i tražile su od njega da im pomogne izgraditi stube, jer je sveti Josip bio stolar po zanimanju. Provele su devet dana u molitvi, a zadnji dan na njihova vrata pokucao je potpuni stranac koji je rekao da je stolar i da će im on izgraditi stube. Potpuno sam, bez ikakve ljudske pomoći, ovaj misteriozni čovjek izgradio je predivne stube savršenim stolarskim zanatom.

No, nije samo to. Ovo stubište stoji samo, bez centralnog i potpornog stupa, a stolar nije koristio niti jedan jedini čavlić, čak ni ljepilo i nitko ne zna kako je uspio izgraditi ovakvo nešto. Za svoj posao ovaj čovjek nije uzeo plaću. Časne sestre vidjevši stube znale su da je u pitanju čudo svetog Josipa, kojega je Isus poslao u kapelicu da riješi problem časnih sestara. Od tada, stubište je poznato u svijetu kao čudesno i postale su mjesto divljenja i hodočašćenja. Kapelica Loretto krije tri misterija; do dana današnjeg nije se saznalo tko je izgradio stube!

Svi inženjeri, znanstvenici, arhitekti i dr. priznali su da je u pitanju čudo, jer oni ne mogu shvatiti kako je moguće da stubište stoji samo za sebe bez ikakve potpore. Također, ne zna se od kuda potječe drvo od kojeg su napravljene, jer nakon ispitivanja utvrđeno je da takvo drvo ne postoji nigdje u blizini! Možda je zanimljiva i činjenica da čudesne stube broje točno 33 gazišta, odnosno broj Isusovih godina!

www.medjugorje-news.com

Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er