FILM/TVVIJESTI

“Dobri čovjek s La Verne” – Objavljen film o sv. Franji i sv. Klari

Hrvatsko kazalište u Švicarskoj, nakon dvogodišnje pripreme, u studenom je objavilo glazbeni TV-film “Dobri čovjek s La Verne” o Sv. Franji i Sv. Klari.

Film je napravljen u spomen ovogodišnje 800. obljetnice potvrde franjevačkog Pravila od pape Honorija III. i prvih božićnih jaslica koje su, prema ideji Sv. Franje Asiškog, postale neizostavan dio Božića i božićnih sadržaja diljem svijeta.

Ovaj mjuzikl sadrži 16 glazbenih numera, koje izvode vodeći hrvatski glazbenici, a u njemu svoja umijeća pokazuje više od 100 sudionika. Predstavljene su i neke rijetko viđene scene i naglasci iz života Sv. Franje i Sv. Klare. Glazbene aranžmane potpisuju Stipica Kalogjera, Ivica Murat, Tino Moštak, Matej Mudrovčić, Dario Mihić i Dražen Žanko, scenografiju Patrik Berić, kamere i montažu Zvonko i Matijas Knežević, tekst i glazbu u većini fra Šimun Šito Ćorić te režiju Boris Katich.

Film je snimljen dobrotom više švicarskih institucija u kantonu Solothurn kao što su: Rimokatolička Sinoda kantona Solothurn, kapucinski samostan Olten, ženski samostan Imena Isusova, samostan Pohoda te župa Sv. Marije i katedrala Sv. Ursena u Solothurnu.

Film je objavljen i na DVD-u, a kako već svjedoči nekoliko švicarskih župa, prikladan je za prikazivanje i vrlo dobro prihvaćen po zajednicama.

nedjelja.ba

www.medjugorje-news.com

Prikaži više

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er