ZANIMLJIVOSTI

Čudo zvano život: Nedonošče rođeno u 22. tjednu trudnoće sa 708 g, napokon ide kući

Čudo zvano život: Nedonošče rođeno u 22. tjednu trudnoće sa 708 g, napokon ide kući Juana Gallegos podijelila je svoju priču s lokalnom televizijskom postajom KHOU, opisujući da je dobila trudove 29. travnja kad je bila trudna svega 22 tjedna. U bolnici, u koju je Gallegos prvotno otišla, rekli su da neće moći spasiti njenu bebu.

„Izravno su mi rekli da neće moći učiniti ništa ako se rodi tako rano“, ispričala je. „Odlučno sam im rekla da me odmah odvezu negdje drugdje“.

Nedonošče rođeno 18 tjedana prerano, prkosilo je svim izgledima te će blagdane provesti kod kuće sa svojom obitelji, prenosi Hodzaživot.hr

Liječnici odbili pomoći majci ako joj se dijete rodi prerano

Juana Gallegos podijelila je svoju priču s lokalnom televizijskom postajom KHOU, opisujući da je dobila trudove 29. travnja kad je bila trudna svega 22 tjedna. U bolnici, u koju je Gallegos prvotno otišla, rekli su da neće moći spasiti njenu bebu. „Izravno su mi rekli da neće moći učiniti ništa ako se rodi tako rano“, ispričala je. „Odlučno sam im rekla da me odmah odvezu negdje drugdje“.

Nedonošče imalo samo 708 grama

Gallegos je stigla do bolničkog centra Hermann The Woodlands, koja ima neonatalnu intenzivnu njegu specijaliziranu za izrazito sitnu novorođenčad. Tamo je rođena njena sitna djevojčica, nedonošče Jimena JC Macis, teška samo 708 grama i duga 28 centimetara. Trebala je respirator da joj pomogne disati dok se hranila infuzijom preko pupčane vrpce.

Malena JC provela je kao nedonošče 112 dana na neonatalnoj intenzivnoj njezi, ali je bila dovoljno snažna da sa svojom obitelji provede Dan zahvalnosti – nešto što njeni roditelji nisu mogli ni zamisliti da će se ostvariti. „Prvi, drugi, trideseti dan… nisam mogla vjerovati da ćemo blagdane provesti zajedno“, rekla je Gallegos. „Bog je imao drugi plan.“

Otac male JC, Eduardo Macias, rekao je za KHOU da obitelj ima novostečenu zahvalnost za sve problematične okolnosti koje sa sobom nosi briga za novorođenče. „Mi na to gledamo drukčije. Zahvalni smo jer bez nje to ne bismo doživjeli“, rekao je.

Preživljavanje male JC ravno čudu

Dr. Rebecca Ballard, neonataloginja na odjelu za pedijatriju u bolnici Hermann u Teksasu, rekla je da je preživljavanje malene JC ravno čudu. „Iako bih željela ovakvu priču za svako needonošče, to nije moguće. Ne mislim na to da njena priča predstavlja svaku bebu, ali sve što se dogodilo čini je još čudesnijom.“

Nedonoščad poput JC suočava se s velikom bitkom za preživljavanje – samo 10 posto beba koje se rode u 22. tjednu prežive, prema istraživanju Verywell Family. Ipak, djeca rođena u 21. tjednu trudnoće sada imaju priliku preživjeti izvan maternice ako im se pruži odgovarajuće skrb. Kao što je Gallegos iskusila, nije svaka bolnica opremljena za tako malu djecu pa je sreća da je uspjela na vrijeme doći do ustanove koja jest. 

www.medjugorje-news.com

Izvor
hkm.hr
Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er