CRKVAVJERA I DUHOVNOST

ČUDO U ITALIJI Svi govore o ovoj mističnoj ženi: 53 godine živjela bez hrane i vode, ozdravlja djecu od teških bolesti!

Dječak je trebao transplataciju srca kad je otkriveno da mu je srce posve zdravo

Katolička biskupija Otranto u Italiji trenutno ispituje vrline Antoniette De Vitis, mističarke iz Nociglije u Italiji koji je navodno imala i stigme, uz brojne druge milosti. Pripisana su joj brojna izvanredna izlječenja, a neka su nedavno objavljena u talijanskim novinama.

Moderna mističarka Antionetta De Vitis bila je tiha žena koja je živjela vrlo skrivenim životom, međutim njezine junačke vrline i izvanredan mistični život postaju sve poznatiji nakon njene svete smrti 2004. Antionetta je bila pripadnica franjevačkog trećeg reda.

Godine 1950. Antonietta je potpuno prestala piti i jesti – ovu izvanrednu okolnost dokumentirali su liječnici, a trajala je 53 godine sve do njene svete smrti. Bila je legla u krevet, a život je provela u u jednoj spavaćoj sobi u skromnoj kući. Njezin je život bio trpljenje u tišini, podalje od svijeta. Naime, vrlo malo je ljudi je nju poznavalo, a još manje ju posjećivalo u njenoj sobi. Postaje poznata tek nakon smrti.

Vezani članci

Rođena je 23. kolovoza 1936. godine u Nocigliji u Italiji. Djetinjstvo je provela pokazujući milost i velikodušnost prema bližnjemu; često je uskraćivala ono malo hrane koju je imala te ju davala gladnijima od sebe, a kad god je to mogla, nastojala je pomagati bolesnima i potrebitima.

Budući da je i sama bila bolesna, jednom prilikom kada je njezina majka otkrila da Antonietta žrtvuje vlastitu hranu kako bi dala siromašnima, majka ju je ismijala.

Na blagdan svetog Josipa, 19. ožujka 1950. u četrnaestoj godini Antioneta dobiva nadahnuće i nudi sebe Gospodinu kao žrtvu. Ona piše u svoj dnevnik:
“Gospod je stavio pečat svom stvorenju i s četrnaest sam godina bila Njegova: nevjesta djevica, svježa života, velikodušnog srca, spremna da mu ponudim sve: čak i život patnje koji gori”.

Počevši od 1952. godine jedina njezina dnevna hrana bila je Euharistija; međutim, kako je primijetio njezin dežurni liječnik, dr. Arturo Benegiamo koji je svjedočio trajnoj i stalnoj apstinenciji od hrane i tekućine, svetu euharistiju ona nije gutala, već se ona apsorbirala u jezičnoj sluznici i potpuno nestala nakon vrlo kratkog vremenskog razdoblja.

Godine 1969. dobila je mističnu milost nevidljivih stigmi koje postaju vidljive tri godine kasnije 1972. Vidljive stigme dokumentirane su medicinskim potvrdama, posebno onom dr. Benegiamoa, njezina liječnika.

U tom trenutku života, zbog nekoliko bolesti, postala je posve nepokretna, a život se sastojao od stalne molitve – bila je vrlo odana molitvi svete krunice, nudeći Gospodinu sebe i svoje patnje Gospodinu. Kroz svoj život imala će brojne bolesti, uključujući tuberkulozu, unutarnja krvarenja, emfizem i privremenu sljepoću.

Oni koji su je posjećivali izjavili su da su njezine patnje prinošene Bogu s osmijehom na usnama. U svoj je dnevnik napisala: “Žrtvujem se za Crkvu i za narod Božji.”

Taj duh prinošenja i velikodušnosti nagrađivan je mnogim mističnim vizijama, uključujući vizije Djevice Mariju, svetog Padre Pia, svetog Franje, svetog Antuna, i sestre Marije Valtorte.

Tijekom svoga svetog života tražila je da preuzme na sebe bol, izrugivanje i maltretiranje koje je naš Gospodin pretrpio i da u zajedništvu s Njim, oslobodi težine koju je Krist preuzeo na nas. Slobodno se ponudila kao žrtvena duša, posebno za Crkvu.

No, njena mistična duša ostala bi potpuno nepoznata da se nakon smrti posebno nisu počela događati brojna čuda po njezinu zagovoru a dva najnovija izazvala su pravu pomutnju te su priložena u biskupiji kao dokaz njezine svetosti.

Časopis Quotidiano Di Puglia izvjestio je o spašavanju života dvoje dječaka.

Prvo prijavljeno čudo tiče se djeteta koje je rođeno sa vrlo teškom urođenom patologijom srca (srčana greška), a koja se mogla izliječiti isključivo transplatacijom srca. Majka nevjernica pušta sudbini da učini svoje, kad joj dolazi poznanica koja joj nudi da će ona otići na grob Antoniete i moloti milost za dječaka. Majka joj odgovara: ‘Ne vjerujem u to, ali…’ (ostavlja vrata nadi op.a.)’… ako idete na grob Antonietti, pomolite se za mene i za moje dijete.’

Nekoliko dana nakon majka dječaka probudila se posve zbunjena jer je sanjala Antoniettu De Vitis koja joj je rekla: ‘Prestani plakati, mislim na dječaka. Također, dogodit će se nešto ne ugodno ali nemoj brinuti’.

Prošlo je nekoliko dana i dječaka su odveli na pregled srca u bolnicu Perrinu u Brindisiju gdje se liječio, a kardiolozi su bili zadivljeni. Naime, nije bilo ni traga srčanim malformacijama. Srce dječaka bilo je posve normalno.

Nešto neugodno što joj je Antonietta prorekla u snu odnosilo se na oca djeteta koji je doživio nesreću i zadobio težu ozlijedu, ali na sreću sve će biti dobro, majka danas vjeruje upravo zbog zagovora Antoniette. Do tada nevjerna majka dječaka se obratila, danas vjeruje i zahvaljuje, te svima svjedoči o njenom zagovoru.

Drugi nedavni slučaj odnosi se na slučaja drugog dječaka, sina liječnika koji je obolio od raka. Roditelji su se molili Antoinette, a ubrzo je otkriveno da je dječak potpuno ozdravio, na veliko iznenađenje prisutnih liječnika. Duboko zahvalan, dječakov je otac osjetio da se mora zahvaliti Antonietti i tako je obavijestio biskupa Otranta, kome je povjerio priču. Kao što je navedeno, oba ova izlječenja objavljena su u nekoliko talijanskih novina u 2018. godini, te su priloženi biskupiji kao dokaz.

Antonietta je umrla u 67. godini života, a pokraj njenog kreveta pronađena je potresna poruka koja glasi: Prikovana za mog Raspetog, raspeta s Njim, ostavljam zemlju za nebo’.

Njezini dnevnici i spisi dostavljeni su nonsinjoru Donatu Negru biskupu Otrantovu koji trenutno ispituje njezine vrline i svetost.
Antonietta De Vitis dala je svoj život Bogu, sakrivena od svijeta, neprestano se moleći i nudeći svoje patnje, posebno za Crkvu i narod Božji. Mnogi se u Italiji i širom svijeta nadaju da će Crkva službeno priznati Antoniettiono herojsko izvršavanje kršćanskih vrlina.

U svakom slučaju, ona je dokaz da Bog i danas, upravo sada pozdiže svoje svete!

Slava Mu i hvala!

www.medjugorje-news.com/dnevno.hr

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er