CRKVAVIJESTI

Crkva moli za žrtve masakra u osnovnoj školi u Texasu

Osamnaestogodišnjak je u Texasu, 24. svibnja u osnovnoj školi „Robb“ u Uvaldi, ubio najmanje 19 djece i dvoje odraslih.

Kako je opisao guverner države Texas Grett Abbott, riječ je o najsmrtonosnijem ubilačkom pohodu na škole posljednjih godina u SAD-u, nakon tragedije iz 2012. kada je napadač ubio 26 osoba u Sandy Hook osnovnoj školi u Newtownu u Connecticutu, prenosi CNA.

Ovaj lokalni 18-godišnjak iz Uvalde – koja se nalazi oko 140 km od San Antonia –  identificiran je kao Salvador Ramos te je preminuo, jer su ga vjerojatno ubile odgovorne policijske snage. Navodno je bio naoružan pištoljem i moguće puškom.

„Vjeruje se kako su dvije osobe koje su pokušale pružiti otpor pogođene mecima, ali nemaju teže ozlijede“, dodao je guverner.

Također, neki učenici i nastavno osoblje smješteni su u okolne bolnice.

Pogođen tragedijom koja se dogodila u njegovoj nadbiskupiji, nadbiskup San Antonia mons. Gustavo Garcia-Siller objavio je tweet u kojemu je napisao: „Bože, podari milost našoj djeci, njihovim obiteljima i zajednici. Gust je mrak s još jednom pucnjavom u našoj zemlji. Pomozimo jedni drugima da iskrimo svjetlost i toplinu. Držimo se u društvu. Molitve su potrebne.“

I biskup Fort Wortha mons. Michael Olson napisao je tweet: „Molimo za obitelji ubijene djece ili one koja su proživjela traumu ovim zlim činom, te poduzmimo ozbiljne koraka u zaštiti ranjivih i promicanju pravde za sigurnost naše djece.“

Nažalost, prečesto smo svjedoci ovakvih i sličnih nemilih događaja te smo svi dužni zauzetije reagirati na sve moguće sumnjive oblike ponašanja i dizati svijest o istima. Ovakvim činom (koji nije izoliran) nadamo se kako će SAD-u postati jasnije da je nužno izmijeniti njihov zakon o nabavci i posjedovanju oružja.

www.medjugorje-news.com

Izvor
nedjelja.ba

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button