ČITLUK

ČITLUK Elvis Margeta: Ne možemo juriti viši rang, ali možemo biti pri vrhu ljestvice

Prošlog vikenda je krenulo natjecanje i u Drugoj ligi FBiH Jug koja je po prvim najavama trebala krenuti 8. kolovoza.

Iz čitlučkog Brotnja su najavljivali visoke ambicije uoči starta, ali je ekipa ipak poražena u uvodnoj utakmici igranoj protiv Sloge (2:1) u Gornjem Vakufu – Uskoplju.

– Pripremni period je prošao po planu koji je predviđen, ali to su ipak amateri, tako da je stalno bio problem manjeg broja igrača na treningu, jer svi imaju neke svoje druge obveze, posebno poslovne. Tako da ne mogu biti zadovoljan u potpunosti, govori trener Elvis Margeta.

Čitlučani su odigrali četiri pripremne utakmice te izgubili od Ljubuškog, Kruševa, juniora Zrinjskog i Širokog Brijega. Potom i na startu prvenstva.

– Prva utakmica je pokazala dosta dobrih, ali i loših stvari. Dobro je da smo bili bolji u polju, loše da smo ipak izgubili. Iznenađujući su mi i drugi rezultati, posebno poraz Neuma koji je najavio visoke ambicije, govori Margeta.

Brotnjo tako nije zasad potvrdio visoke ambicije koje su najavljene ovoga ljeta. Margeta smatra da u ovom trenutku to nije ni realno.

– Ekipa je prije pandemije djelovala dobro, nisam tražio pojačanja, samo da ostanemo na okupu. Bitni su nam bili mlađi i kvalitetniji igrači da bi mogli mijenjati njih jer moramo imati stalno trojicu u prvoj ekipi. Dosad nismo pokazali svoju kvalitetu, ali vjerujem da će biti bolje, govori trener Brotnja i “stišava” najave iz Čitluka:

– Ambicije su bile veće, ali nemamo trenutno tu kvalitetu. Ostaje nam nastojati biti pri vrhu ljestvice, što sigurno možemo, a onda na zimu vidjeti hoćemo li se presložiti za nešto više, kazao je Margeta.

Sad im ostaje pripremiti se za sljedećeg protivnika, a to je jablanička Turbina kojoj će Brotnjo biti domaćin u nedjelju (17 sati).

– Po informacijama koje imam, oni nemaju neke veće ambicije. Vjerujem da bi trebali dobiti, favoriti smo na svom terenu. Međutim bili smo favoriti i protiv Sloge, napominje Margeta koji se tek od ove godine upoznaje s drugoligaškim natjecanjem.

– Moram steći bolji uvid, nisam upoznat puno s ovom ligom, tek sam od siječnja preuzeo momčad. Nisam imao prilike gledati protivnike, i tek poslije 5-6 kola bih trebao dobiti neku širu sliku. Er.B.

www.medjugorje-news.com/Dnevni list

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er