VJERA I DUHOVNOST

Bivši sotonist, a današnji blaženik, u sebi je začuo glas koji mu je rekao: “Ako želiš osigurati svoje spasenje, širi ovu pobožnost”

Bivši sotonist, a današnji blaženik, u sebi je začuo glas koji mu je rekao: “Ako želiš osigurati svoje spasenje, širi ovu pobožnost”

“Svaki grešnik, pa i onaj najpakiji, može pronaći spas u krunici. Svaka duša može raskinuti veze Zloga, čak i ako je s njima najviše vezana. Svatko se može uhvatiti za spas koji Kraljica nebeskih ruža baca s neba preživjelima koji se utapaju u olujnom moru ovoga svijeta.”: kazao je blaženik.

Te su riječi zabilježene u knjizi bl. Bartola Longa. One su proizašle iz njegovog osobnog iskustva o snazi ​​Božanskog milosrđa koje su zamolile Marijine ruke.

Bartolo je odrastao u vrlo religioznoj obiteljskoj klimi, ali je tijekom studija prava na Sveučilištu u Napulju, na kojem je i doktorirao, podlegao antiklerikalnim utjecajima i posvetio se spiritističkim praksama koje su u to vrijeme bile moderne.

Dugi niz godina bio je okultni svećenik, sudjelovao je u protupapinskim demonstracijama i javno ismijavao svećenike i katoličku vjeru. Bio je sotonist.

Božjom milošću, u najmračnijoj tami grijeha, doživio je duboko obraćenje koje je potpuno promijenilo smjer njegova života.

Neposredno nakon obraćenja često je morao voditi tešku borbu protiv sila zla koje ga nisu htjele pustiti izvan svog utjecaja. U trenutku duboke krize, začuo je glas u sebi:

“Ako želiš osigurati svoje spasenje, širi krunicu. Zapamtite Marijino obećanje. Tko širi krunicu, neće propasti!
Blaženik Bartol kušan očajem i neizvjesnošću spasenja, uznemiren mislima na samoubojstvo, svom se snagom predao Bogu po Mariji, na temelju ovog obećanja. Postao je dominikanac. Potpuno se povjerio Mariji, a ona ga je mogla slobodno koristiti.

Živahan duhovni život u prekrasnom Gospinom svetištu u Pompejima (danas svjetski poznatom), sirotišta i starački domovi za djecu zatvorenika, vrtići, škole i radionice, tiskare i šivaonice za mlade, časopis Krunica iz Novog Pompeja, Družba sestara svete krunice – samo su neki od plodova te povjerljive, dječje pobožnosti u njegovom životu.

Sumorna zemlja, obilježena porazom vulkanske erupcije, postala je grad iz kojeg Božja slava zrači na cijeli svijet – mjesto gdje Marija, Kraljica svete krunice, ministrica Božanskog milosrđa, pokazuje snagu Kristovu. Koja liječi bolesne, pronalazi izgubljene, prosvjetljuje izgubljene i podiže pale, vraća nadu slomljenima – ulijeva novi život u potlačena, suha i vezana srca. 

Životna priča Bartola Longa, kojeg je Ivan Pavao II. proglasio blaženik – om 26. listopada 1980., kao da nas poziva na činjenicu da Isus čisti svaku ljudsku dušu, čak i ako je okaljana najvećim grijesima – poput voljene Zaručnice – čisti svaki grijeh svojom Krvlju veže njezine rane, iscjeljuje i pokazuje svoju moć i slavu u njoj i po njoj – kada se ona, s ljubavlju i kajanjem, potpuno preda Njemu.

Ona koja nikad ne prestaje težiti čovjeku – pa makar on već ljudski bio izgubljen – je Marija. Svoju djecu nikada ne ostavlja u tami grijeha, ateizma, nevjere i pokvarenosti. Traži svakoga osobno. Ne odbija ga ljudsko siromaštvo i ponos. Ona želi svakoga staviti u ruke svoga Sina.

Ona sudjeluje u duhovnoj borbi koju svatko od nas mora voditi u svom životu. Sile zla žele da potratimo spasenje koje je Isus svojom mukom i smrću ponudio svakome od nas.

Demon čini sve da nas spriječi u prihvaćanju ovog ogromnog, besplatnog dara, a nažalost – mnogi su njime izmanipulirani. Svatko tko se slijepo preda Mariji može računati na nju da će ga zaštititi od tih zamki.

Ona želi da upoznamo Boga i u potpunosti ispunimo njegovu volju. Ona neće odbiti nikoga tko vjeruje u nju.

Što Marija želi od nas? Njezino majčinsko pitanje, koje upućuje nama, svojoj djeci, i dalje je aktualno, a svojedobno uputila ga je malim pastirima u Fatimi:

„Želite li se prinijeti Bogu da biste podnijeli sve patnje koje će vam On poslati, kao naknadu za grijehe kojima je uvrijeđen i kao molbu za obraćenje grešnika? (…)

Molite krunicu svaki dan kako biste zadobili mir u svijetu. (…) Ponudite se za grešnike i govorite često, osobito kad se žrtvujete:

„O Isuse, ovo je tebi za ljubav, za obrćenje grešnika i kao naknada za uvrede koje se nanose Bezgrešnom Srcu Marijinom.

Neka ljudi više ne vrijeđaju Boga svojim grijesima, on je već jako uvrijeđen.”

bl. Bartolo Long

www.medjugorje-news.com

Izvor
vjera
Prikaži više

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er