MOLITVEVJERA I DUHOVNOST

Molitva koju je svaki dan molio sv. Ivan Pavao II.

PAPINA MOLITVA Gledajući unatrag, papa Ivan Pavao II. vrijeme svog života provedeno u obitelji nazvao “prvim sjemeništem kod kuće”. Otac Ivana Pavla II. nastojao je malog Karol oblikovati i odgojiti u vjeri kod kuće. Vjerojatno je veliki utjecaj na životnu budućnost budućeg pape odigralo vjerničko svjedočanstvo njegova oca.

Karol stariji dao je molitvenik o Duhu Svetom svome sinu kojim se koristio tijekom cijelog života, a također ga je naučio molitvi Duhu Svetom i uputio ga da je svakodnevno čita. Kasnije će Ivan Pavao II. reći: “Ova je molitva rezultirala pola stoljeća kasnije u enciklici o Duhu Svetom, „ Dominum et Vivificantem”.

Molitva Duhu svetom je osim u molitveniku bila napisana na jednom papiriću

Molitva koju je svaki dan molio mladi Karol Wojtyla

„ Duše Sveti, molim Te za dar mudrosti kako bih što bolje upoznao Tebe i Tvoja božanska savršenstva, za dar razumijevanja koji će jasno razaznati duh otajstava svete vjere, za dar savjeta da mogu živjeti u skladu s načelima vjere, za dar znanja da mogu potražiti savjet u Tebi i da ga uvijek mogu naći u Tebi, za dar čvrstoće da me nikada strah i zemaljske preokupacije ne bi odvojili od Tebe, za dar pobožnosti da uvijek mogu služiti Tvome Veličanstvu sa sinovskom ljubavlju, za dar straha Gospodnjeg da strepim od grijeha, koji Te vrijeđa, Bože moj“.

www.medjugorje-news.com

Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er