VJERA I DUHOVNOST

Benedikt XVI. o smrti: Kad se osvrnem na svoj dugi život, mogu imati mnogo razloga za strah

U kratkom pismu objavljenom 8. veljače 2022., papa Benedikt XVI. daje daljnji odgovor na izvješće o seksualnom zlostavljanju u Nadbiskupiji Münchena u Njemačkoj, uključujući i nekoliko godina koliko je tamo bio nadbiskup.

Iako pismo ima različita duboko prodorna razmišljanja, ono također uključuje kratku opasku o Benedictovoj pripremi za smrt. Njegov odraz može nam poslužiti u vlastitoj pripremi za dan koji će jednoga dana doći svima nama, kada ćemo stati pred Stvoritelja.

94-godišnji Papa piše: Uskoro ću se naći pred posljednjim sucem svog života. Iako, kad se osvrnem na svoj dugi život, mogu imati mnogo razloga za strah i trepet, ipak sam dobro raspoložen, jer čvrsto vjerujem da Gospodin nije samo pravedan sudac, nego i prijatelj i brat koji on je već patio zbog mojih nedostataka, i stoga je također moj zagovornik, moj “Paraklet”. U svjetlu sudnjeg časa, milost kršćanstva postaje mi još jasnija. Daje mi znanje, i doista prijateljstvo, sa sucem mog života, i tako mi omogućuje da s pouzdanjem prođem kroz mračna vrata smrti.

www.medjugorje-news.com

Izvor
aleteia
Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er