VJERA I DUHOVNOST

6 kratkih biblijskih citata koji će vam pružiti utjehu ako ste usamljeni za Božić

Ove riječi iz Svetog pisma mogu vam pružiti utjehu i sigurnost ako se osjećate usamljeni tijekom blagdana. Mnogi će ljudi shvatiti koliko Božićno vrijeme može biti teško za neke ljude.

Iako je Božićno vrijeme doba radosti i nade, za neke može naglasiti njihovu usamljenost. Bilo da ste izgubili voljene osobe ili ne možete biti s njima iz nekih razloga, važno je zapamtiti da nikada niste sami. Ovi citati iz Biblije ističu teme Božje prisutnosti, utjehe, potpore i mira, što može biti posebno utješno ako se osjećate potpuno sami:

Ne boj se, jer ja sam s tobom; nemoj se plašiti, jer ja sam tvoj Bog; Ja ću te ojačati, ja ću ti pomoći, ja ću te podupirati svojom pravednom desnicom.” Ovaj citat iz Izaije 41:10 uvjerava nas da je, čak i u trenucima usamljenosti, Bog prisutan, nudi snagu i podršku.

Gospodin je blizu slomljena srca i spašava slomljena duha.” Preuzet iz Psalma 34:18, ovaj stih ističe Božju blizinu onima koji se osjećaju slomljena srca, pružajući utjehu i spas.

Dođite k meni svi koji ste umorni i opterećeni i ja ću vas odmoriti.” U Mateju 11:28, Isus poziva one koji su umorni ili opterećeni da pronađu utjehu i odmor u njemu, nudeći osjećaj olakšanja i mira.

Ja sam svjetlo svijeta. Tko ide za mnom, neće hoditi po tami, nego će imati svjetlo života.” Iz Ivana 8:12, ovaj citat naglašava da kroz vjeru u Krista, čak i u vremenima osamljenosti, možemo pronaći vodstvo i prosvjetljenje.

Budite jaki i hrabri, ne bojte ih se niti ih se plašite; jer Gospodin Bog tvoj, On je Taj koji ide s tobom. On te neće ostaviti niti napustiti.” Pronađen u Ponovljenom zakonu 31:6, ovaj nas stih uvjerava u Božju stalnu prisutnost i vjernost, čak i u slučaju usamljenosti.

Mir vam ostavljam; mir svoj dajem ti. Ne dajem ja tebi kao što svijet daje. Neka se ne uznemiruju srca vaša i neka se ne boje.” Isus izgovara ove riječi u Ivanu 14,27, nudeći jedinstven i trajan mir koji nadilazi svjetovne okolnosti, pružajući utjehu u trenucima usamljenosti.

aleteia.org

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er