VJERA I DUHOVNOST

Kršćani pazite što unosite u svoje domove, blagoslov ili prokletstvo!

Kršćani pazite što unosite u svoje domove, blagoslov ili prokletstvo!

Njemačka tradicija kaže da Orašar donosi sreću i tjera zle duhove! Djed Mraz ili Djed Božićnjak donosi dobroj djeci darove kroz dimnjak i ostavlja ih ispod božićne jelke. Amerikanci vjeruju da on donosi sreću moć i bogatstvo, a sobovi, jeleni s rogovima obješeni na prozorima kuća i postavljeni unutar kućnog doma brane dom od zlih duhova i donose snagu i prosperitet.

Popularizacija figure orašara potaknuta je i svjetski poznatom bajkom i baletom zvanom Orašar u kojoj je ovaj lik ni manje ni više nego Kralj, kralj štakora. Pa u trenutku kad je prošle godine pred crkvom svetog Marka ispred jelke uoči Božića postavljena figura Orašara ne možemo se ne zapitati koliko je normalno da dozvoljavamo da veličanstveni događaj, poput rođenja Isusa Krista, a koji je promijenio i utjecao na čitav svijet zamjeni Kralj štakora i poganska amajlija za sreću.

Orašar se našao i u brojnim domovima kršćana koji ga spremno doživljavaju kao simbol Božića najčešće ni razmišljajući o tome što unose u svoje domove. Uz Orašara u mnogim domovima, izlozima i prodajnim centrima nalazi se i lik Djeda Božićnjaka ili Djeda Mraza.

Djed Mraz je izmišljeni lik koji djeci donosi darove za Božić. Danas je popularan širom svijeta, a često se, u božićno vrijeme, pojavljuje kao zaštitni znak velikih svjetskih kompanija. Obučen je u crveno, boju vječne paklene vatre, boju krvi (svetaca). Donosi (gorke) poklone, koje ćete vi platiti. Djed Mraz je izmišljen da zasjeni istinu i lik Isusa Krista. Danas ne možemo vidjeti u trgovačkim izlozima jaslice ili likove Isusa, Marije i Josipa nego posvuda su likovi Djeda Mraza ili Orašara.

“Lažljive su usne odvratne Gospodinu, a oni koji rade istinski su mu milina.” (Mudre izreke 12,22)

Djed Mraz je izmišljen zato da zasjeni Božju slavu i to je djelo vraga. Čak i ako netko tvrdi da je Djed Božićnjak sveti Nikola, ipak je u krivu. Grijeh je lagati djeci i govoriti im da je Djed Mraz stvaran

Zašto jednostavno ne kažete djeci istinu i odgajate ih da se boje i vjeruju u Isusa Krista? Ne varajmo svoju djecu lažnim darovima jer jedini pravi dar nama kršćanima je Isus Krist koji nam je darovan upravo na Božić. Bog je došao na svijet kao sin kako bi nas učinio djecom Božjom i da nas spasi; to je najveći dar. Zar bi netko drugi dao svoj život za tebe? Zato nikomu drugom nije mjesto u kršćanskom domu osim Isusu Kristu s Marijom i Josipom, sve drugo je laž.

Ne znate li da je prijateljstvo sa svijetom neprijateljstvo prema Bogu? Tko god dakle hoće da bude prijatelj svijeta, promeće se u neprijatelja Božjega. (Jakovljeva 4,4)

www.medjugorje-news.com

Izvor
rastimo u gospodinu
Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er