CRKVA

NEČUVENO Nadbiskup prijeti svojim svećenicima suspenzijom ako se ne cijepe!

Australski nadbiskup Mark Coleridge iz Brisbanea, naredio je svim klericima u svojoj nadbiskupiji da se cijepe do 15. prosinca.

Svećenici i đakoni koji do tog datuma ne budu “dvostruko cijepljeni” bit će zamoljeni da “dobrovoljno odustanu od pastoralnih dužnosti” dok ne prime cijepiva, najavio je nadbiskup u pismu od 15. studenog. Za one koji ne prihvaćaju dobrovoljnu suspenziju, upozorava: “Morat ću razmotriti privremenu suspenziju ovlasti” dok ne postupe u skladu s direktivom prenosi quovadiscroatia.com

Iako daje određene odredbe za klerike po kojima mogu imati medicinski razlog za odbijanje cijepljenja, nadbiskup Coleridge ne prihvaća moralne prigovore. Piše:

Prigovor savjesti na cijepljenje neću smatrati valjanom iznimkom koja je ovdje navedena. U potpunosti poštujem prava savjesti, posebno kada su formirana u katoličkom shvaćanju. Ali i ja imam savjest, a do moje odluke nije dovela samo zakonska obveza nego savjest.

U svom pismu na četiri stranice, biskup ne objašnjava zašto ga savjest traži da objavljuje ovakvu obavezu, osim da ustvrdi da “svećenici koji su angažirani u pastoralnoj službi, a nisu dvostruko cijepljeni, dovode vjernike u župi u opasnost”.

Ni biskup Coleridge se ne osvrće na izjavu Kongregacije za nauk vjere iz prosinca 2020., koja je izjavila da “cijepljenje u pravilu nije moralna obveza i da stoga mora biti dobrovoljno”.

Biskup citira nekoliko odlomaka iz Kodeksa kanonskog prava – uključujući, ironično, zahtjev da dijecezanski biskup mora “posluživati i pomagati prezbitere… On mora štititi njihova prava…“

U zavržetku svog pisma, biskup Coleridge uvjerava svećenike da će “informacije o cjepivu biti sigurno pohranjene, povjerljive…” Nije jasno kojoj će svrsi služiti ova povjerljivost, budući da će zbog nadbiskupove naredbe javnost znati kako je svaki svećenik u Brisbaneu, angažiran u aktivnoj službi- cijepljen.

www.medjugorje-news.com

Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er