CRKVA

Anglikanski biskup dao ostavku kako bi se pridružio katoličkoj Crkvi

Biskup Jonathan Goodall prvi je biskup engleske crkve u cijelom desetljeću koji je prešao na katoličanstvo. Anglikanski biskup dao je ostavku kako bi se pridružio Katoličkoj crkvi, nadbiskup Canterburyja, objavio je danas Justin Welby.

Biskup Jonathan Goodall, koji je osam godina bio biskup Ebbsfleet -a, prvi je biskup engleske crkve koji je postao katolik u cijelom desetljeću. “Došao sam do odluke da odstupim s mjesta biskupa Ebbsfleet -a, kako bih bio primljen u puno zajedništvo s Rimokatoličkom crkvom, tek nakon dugog razdoblja molitve, što je bilo jedno od najiskusnijih razdoblja u mom životu,” rekao je Goodall u priopćenju piše Aleteia

„Život u zajedništvu Engleske crkve oblikovao je i hranio moje učeništvo kao katoličkog kršćanina tijekom mnogih desetljeća. Tu sam prvi put primio – i pola života služio kao svećenik i biskup – sakramentalnu milost kršćanskog života i vjere. Uvijek ću to čuvati i biti zahvalan na tome. “Vjerujem da svi vjerujete da sam svoju odluku donio kao način da odbijem sadašnji Božji poziv i poziv, a ne da odbijem ono što sam znao i doživio u Engleskoj crkvi, kojoj dugujem takav duboki dug ”, rekao je.

Goodall je služio kao provincijski biskupski posjetitelj, također poznat kao putujući biskup, “za službu svećenstvu, laicima i župama koji ne prihvaćaju službu ženskih svećenika ili biskupa”, izvijestio je Guardian. Putujući biskupi stvoreni su nakon što je Engleska crkva 1992. izglasala dopuštenje zaređenja žena. Papa Benedikt XVI. Dopustio je 2009. oženjenim anglikanskim svećenicima koji su prešli na katoličanstvo primanje sakramenta svetog reda.

Goodall je oženjen i ima dvoje djece. Nakon što je prihvatio Goodallovu ostavku, nadbiskup Welby je rekao: „Duboko sam zahvalan biskupu Jonathanu na njegovoj službi i dugogodišnjoj vjernoj službi. Moje su molitve s njim i Sarom, kako za njegovu buduću službu, tako i za smjer u kojem su pozvane na svom stalnom putu predanog služenja Kristu. ”

www.medjugorje-news.com

Prikaži više

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er