CRKVAVIJESTIVJERA I DUHOVNOST

Znanstvenici pronašli drevni tekst koji sadrži ‘tajna učenja Isusa Krista’

Originalni tekst apokrifnog djela napisanog na grčkom jeziku pronašli su američki znanstvenici, a sadrži ‘tajna učenja Isusa Krista’ koje je Crkva zbog hereze zabranila.

Ovaj zabranjeni spis, nazvan je “Prvo otkrivenje po Jakovu”, a nije postao dio Novog zavjeta iz 367. godina, već je uvršten među gnostičke knjige otkrivene u Egiptu 1945. godine.

Yahoo News piše kako su ovaj rukopis, otkrili otkrili znanstvenici sa Sveučilišta u Teksasu. Jedan od njih, Geoffrey Smith izjavio je u prigodi tog otkrića, kako nikad nisu ni sumnjali da su dijelovi ‘Prvog otkrivenja po Jakovu’ sačuvani do danas.

Tekst na grčkom najvjerojatnije napisan u 5. ili 6. stoljeću značajan je jer ukazuje na to da su kršćani, u to vrijeme, čitali i proučavali nekanonske spise mnogo prije nego što su ih crkveni oci proglasili heretičkim.

U samom tekstu navodi se kako je Isus u tajnosti podučavao svog brata Jakova otkrivajući mu informacije u kraljevstvu nebeskom i budućim događanjima. Među njima je bila i Jakovljeva smrt.

Tekst je podijeljen na slogove, što je rijedak slučaj kod starih spisa, a što znači da je spis korišten za podučavanje čitanja i pisanja

Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er