CRKVASVIJET

Afrički biskupi ujedinjeno u podršci tradicionalnoj obitelj usred krize u Crkvi

Afrički biskupi ujedinjeno u podršci tradicionalnoj obitelj usred krize u Crkvi! Često čujemo da Katolička Crkva u Africi čuva vjeru kako je oduvijek naučavana, dok je Crkva u Europi i Americi prožeta pogreškama.

Prema nadbiskupu Philipu Anyolu iz nadbiskupije Nairobi, Kenija, postoji potreba za podrškom tradicionalnoj obitelji jer obitelj služi kao “prva Crkva” u kojoj se formira “prva vjera” ljudske osobe. “Čak i bez puno razgovora o tome, postajemo svjesni iz našeg razumijevanja i našeg pologa vjere, da je Bog stvorio čovjeka i da je stvorio muškarca i ženu na svoju sliku i priliku”.

“Dakle, na taj način… u toj obitelji Bog također počinje stvarati i replicirati tu sliku o sebi u nadolazećim generacijama.”

Slijedeći duh sinodalnosti u Crkvi, objašnjava, Afrika je uvjerena da je obitelj ono po čemu Crkva treba rasti. Crkva, drugim riječima, treba biti ukorijenjena i utemeljena na dostojanstvu prirodne obitelji.

Odgovarajući na pitanje o pritisku Sjedinjenih Država i Europe na Afriku da se prestane suprotstavljati LGBT ideologiji, što je vidljivo iz reakcija na zakon protiv sodomije u Ugandi, Anyolo daje zanimljivo opažanje. Napominje da što se više razara obitelj u društvu, to će se društvo više urušavati, iako se ono što se radi u tim društvima na neki način naziva “progresivnim”. po njegovom mišljenju, potrebno je istaknuti činjenicu da je Bog “prikovan” za obitelj.

Sličnu primjedbu daje i o pobačaju, objašnjavajući da je pobačaj čin protivan i nauku Crkve i samoj prirodi. “On vrlo snažno govori o tome kako prirodno reagiramo jedni na druge, bez nametanja svih ovih drugih umjetnih aktivnosti koje dolaze i uništavaju našu ljudskost kao takvu”, kaže Anyolo o Bogu.

Prema njegovom mišljenju, ako se čovjek uznese zbog svojih intelektualnih sposobnosti i odbaci ideju da postoji jedan Bog koji je stvorio ljudsku obitelj, tada će početi graditi babilonske kule koje će se srušiti, u hrpu iz koje će Bog početi ponovno graditi. Isto tako, ako čovjek gurne Boga u stranu, loše će završiti.

Izvor

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er