VJERA I DUHOVNOST

7 iznenađujućih stvari koje se događaju kada češće molite krunicu

Ako vam se ikada čini da je krunicu teško moliti ili se teško obvezati da ćete je redovito moliti, čitajte dalje kako biste saznali sedam iznenađujućih stvari koje vam se događaju u životu kada počnete češće moliti krunicu!

Catholic Link

7 stvari koje se dogode kada molite krunicu:

1. Postajete manje sebični

Znate kako je to kada volite nekoga ili nešto svim srcem i osjećate veliku strast prema tome ili njima, ali ponekad je tako teško djelovati u skladu s tom ljubavi? Tako ja osjećam krunicu. Volim je i volim što smo smo ju dobili na dar. Zaista vjerujem u moć molitve krunice. Ali odvojiti vrijeme za molitvu? To od mene zahtijeva da žrtvujem i odreknem se malo svoga vremena i umjesto toga razmišljam o otajstvima. Molitva krunice pomaže nam da se ponovno orijentiramo prema Kristu, koji nas može izdići iz nas samih i našeg grijeha, te nas uvijek iznova uči disciplini suzdržavanja od ugađanja vlastitoj sebičnosti.

2. Postajete discipliniraniji

Što više molite krunicu, to je više želite moliti. Milost discipline iskovana je u onim trenucima kada umirite svoj um da biste se koncentrirali, molili čak i kada ste umorni ili prije spavanja zamijenili telefon za svoju krunicu. Ovi postupci discipline utječu na sva područja vašeg života. Disciplina je poput vježbe, ne možete samo postati maratonac na svom prvom trčanju. Ali s vremenom možete malo po malo napredovati. Krunica vam pomaže napraviti te male korake prema tome da Bog postane veći prioritet u vašem životu. Čak i one dane (ili razdoblja) kada ne osjećate emocionalnu ili duhovnu utjehu, držanje krunice je prekrasan način da ostanete vjerni, ispunite dužnost prema Bogu i Gospi i slijedite “malo pravilo” u svom danu .

3. Gospa otkriva uvide

Znam da ako ste kao dijete patili od tmurnog uvoda u krunicu, možda su vas dobronamjerni učitelji ili roditelji tjerali moliti je, i povezivali to s čistom dosadom, može biti teško shvatiti kako krunica može išta ponuditi lijepa ili transcendentna dok je zapravo molite, čak i ako vjerujete u njezine snažne posljedice. Ali doista vjerujem da se u čestoj molitvi krunice otkrivaju skrivene dubine. Redovito posredujući u svakom od otajstava, Gospa vam, s Kristom, ima što dati. Možda je to uvid u područje vašeg života s kojim se borite. Možda će vam stvarno pomoći epifanija u određenom trenutku Kristova života. Možda je to iskustvo koje se može dogoditi duboko u molitvi da osjećate da ste zapravo tu u trenutku samog Otajstva. Uvijek postoji nešto novo za istražiti i uvijek nešto dobro za otkriti.

4. Imate više hrabrosti

Kada po krunici svoje povjerenje i svoj život, pa i svoje srce počnete polagati u Marijine ruke, počinjete shvaćati koliko je ona izrazito praktična, jednostavna i puna rješenja. Ona nas samo želi dovesti do Krista i toliko nas voli, istinskom nježnošću savršene majke, da joj činimo veliku čast kada joj iznesemo svoje probleme. Hrabrost počinje bujati u životu koji se uvijek iznova okreće Mariji da traži njezinu pomoć i vjeruje da će je ona pružiti. Možeš imati ogromne količine hrabrosti kada znaš da je Marija uz tebe! Sveti Maksimilijan Kolbe je rekao: “Vidim Mariju posvuda. Ne vidim nigdje problema.”

5. Vaš dan protječe mirno

Ovo je ono što je jedan od naših autora rekao o svakodnevnoj molitvi krunice: „To čini moj cijeli dan mirnijim, kao da Marija samo visi okolo i bori se s lošim stvarima. Stvari lakše dolaze na svoje mjesto. Svjesniji sam Božje prisutnosti.” Molitva krunice ne briše patnju u vašem životu, ali vam daje puno jače oružje za borbu s njom.

6. Dobivate dodatnu svijest prije trenutka iskušenja

Jedno od 15 obećanja krunice je da će: “uništiti poroke, umanjiti grijeh i pobijediti hereze.” Po mom iskustvu, kad sam često molio krunicu, nalazim da se trenutak prije nego što sagriješim usporava. Imam više svijesti o iskušenju prije radnje i ima više vremena da razmislim želim li to doista učiniti ili ne. Moleći krunicu, počinjem sagledavati svoj život kroz perspektivu koju dijelim s Bogom, i počinjem uviđati da je ono što On želi za mene dobro, a i ja to želim.

7. Počinjete živjeti utjelovljenje

Snaga krunice leži u njezinoj jednostavnosti. Toliko je varljivo jednostavna da se inteligentnom umu može učiniti beznačajnom. Često mislimo da moramo pronaći složena, pametna rješenja tipa raketne znanosti za rješavanje naših složenih, pametnih problema veličine raketne znanosti. Gledamo u ponor svojih problema i pitamo se kako ćemo pronaći lijek za tako otvorenu ranu. Ne trebamo. Bog je došao na zemlju kao malena, slabašna i bespomoćna beba rođena u siromaštvu.

Krunica, tako varljivo jednostavna da se može moliti u svim okolnostima, najmoćnije je oružje molitve koje imamo. “Nema problema, ma koliko težak bio, bilo zemaljski bilo iznad svega duhovni, u osobnom životu svakoga od nas, naše obitelji… koji se ne može riješiti krunicom.” s. Lucije iz Fatime.

www.medjugorje-news.com

Prikaži više

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er