VJERA I DUHOVNOST

4 razloga za slavlje Božića sve do Svijećnice

Evo pet razloga zašto biste trebali nastaviti slaviti Božić do Prikazanja Gospodinova – Svijećnice 2. veljače

1) Svijećnica je tradicionalni završetak božićnog vremena. Svijećnica je svake godine 2. veljače. To je blagdan Prikazanja Gospodinova i Očišćenja Gospina kada su Gospa i sveti Josip po zakonu prikazali u Hramu svog prvorođenog Sina. Marija je po zakonu morala čekati 40 dana da ode u hram nakon poroda. Iako joj nije bilo potrebno pročišćenje (dogma o Bezgrešnom začeću Marijinu, podvrgla se zakonu koji je Bog uspostavio. Dakle, doista cijeli siječanj možemo se prisjetiti Isusa kao novorođenčeta te Gospe i svetog Josipa koji se suočavaju sa svakodnevnom prilagodbom s kojom se suočavaju svi prvorođeni roditelji. U starom liturgijskom kalendaru to se liturgijsko vrijeme nazivalo vrijeme poslije Bogojavljenja.

2) Uz tako užurbano vrijeme došašća i Božića, mnogo je lakše usredotočiti se na Kristovo rođenje nakon dana slavlja. Napokon se možemo vratiti normalnijem tempu života. Uobičajeni ritam života kršćana uključuje svakodnevnu molitvu. Zašto ne iskoristiti vrijeme nakon Kristova rođenja, dok liturgijska godina čeka da ga se prikaže u hramu, za daljnje razmatranje čuda Riječi koja je tijelom postala.

3) U turobnoj sezoni siječnja potrebno nam je malo božićnog duha. Siječanj, puno više nego prosinac, treba malo razveseliti. U sjevernim dijelovima svijeta snijeg na tlu pretvorio se u sivu bljuzgavicu i led. Sve je sivo i tmurno, a muče nas apsurdno niske temperature.

Vezani članci

4) Većina božićne glazbe još uvijek je prikladna nakon Božića. Kod kuće se usredotočite na pjesme o Kristovom rođenju. Novorođenčad se ne zaboravlja 12 dana nakon rođenja, nego se o njima brine i voli dok rastu. Možemo učiniti isto za Krista. Uživajmo u dječjem mjesecu s Gospom, pjevajući o rođenju njezina Sina dok god možemo!

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er