MOLITVEVJERA I DUHOVNOST

3 snažne molitve od tri riječi koje će vam promijeniti dan

Bog nam je nepogrešivo blizu i uvijek govori našim srcima, ali nas svakodnevni poslovi često sprječavaju da se sjetimo njegove prisutnosti. Da bismo rasli u ljubavi prema našem Stvoritelju, moramo se povremeno prisjetiti njegove blizine i uputiti Mu riječi molitve.

Naše riječi mogu biti jednostavne poput bilo kojeg pozdrava koji bismo uputili roditelju, djetetu, supružniku ili bratu ili sestri u istoj prostoriji s nama. “Isuse, uzdam se u tebe”, jedan je od primjera. Ili jednostavno “Abba”. “Isuse, budi Isus u mom životu” može biti lijepa molitva. Ponekad je dobro imati jednu od ovih molitvi strijele u mislima.

Evo tri kratke molitve od samo tri riječi koje nam mogu preokrenuti dan kad stvari postanu užurbane, stresne ili teške.

ISUSE MOJ, MILOSRĐE. Ivan Pavao II. smatrao je božansko milosrđe granicom koju Bog stavlja zlu. Zato, kad nam u srcu ili u našoj okolini ne ide po zlu, zazovimo njegovo milosrđe. Zamislite ga kako obuzdava patnju i zlo, možda sa slikom bijesnog psa koji se čvrsto drži na uzici, ili sa slikom Mojsija koji drži Crveno more na odstojanju kako bi Izraelci prošli.

Vezani članci

VJERUJEM TI ISUSE. Izražavanje našeg povjerenja u Isusa je u središtu slike Božanskog milosrđa koju je naš Gospodin objavio svetoj Faustini. Također, dobro je zapamtiti da nas zahvalnost uključuje u stvarnost, što nas može spasiti od tjeskobe koja bjesni u našim umovima i srcima. Zaista postoji toliko toga za što možemo biti zahvalni. Kada izražavamo zahvalnost, mi jednostavno priznajemo tu činjenicu.

ISUSE, MARIJO, JOSIPE. Razmišljanje o Svetoj obitelji može učiniti da se osjećamo preplavljeno. Toliko smo daleko od kućnog života kakav su oni imali! No, ova reakcija izostavlja ključnu činjenicu. Sveta Obitelj nije samo primjer kako trebamo živjeti, nego što je važno, ona je izvor milosti koja nam je potrebna da bismo živjeli kao oni. Isus, u srcu ove obitelji, spreman je pružiti nam svu potrebnu pomoć. Izgovorite njihova imena kao molitvu Isusu za njegovu pomoć u našem obiteljskom životu.

www.medjugorje-news.com

Izvor
aleteia

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Također pročitajte
Close
Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er