VJERA I DUHOVNOST

MOĆNA OBEĆANJA SPASENJA 14 obećanja Isusa onima koji mole ovu molitvu

MOĆNA OBEĆANJA SPASENJA 14 obećanja Isusa onima koji mole ovu molitvu Kad ovu molitvu izgovore okorjeli grešnici, napunit ću njihove duše mirom, a čas njihove smrti bit će sretan

Na današnji dan slavimo blagdan svete Faustine Kowalske, poljske svetice i mističarke preko koje je Isus ustanovio pobožnost i blagdan Božjeg milosrđa. Faustina je vidjela Isusa, razgovarala s njim, a on joj je objavio predivna obećanja koja za cijelo čovječanstvo i svakog pojedinog čovjeka. Ovo su obećanja na koja se uvijek možete pozvati u svojim molitvama, napose u naizgled beznadnim situacijama:

Prvo obećanje: Obećavam da duša koja će štovati ovu sliku (Božanskog milosrđa) neće propasti. Također obećavam pobjedu nad (svojim) neprijateljima koji su već ovdje na zemlji, posebno u času smrti. Ja ću je osobno braniti kao svoju vlastitu čast ( Dnevnik svete Faustine, 48).

Drugo obećanje: Dvije zrake označavaju krv i vodu. Ove dvije zrake izdane su iz same dubine Moga nježnog milosrđa kad je Moje mučno srce otvorilo koplje na križu. Te zrake štite duše od bijesa Moga Oca. Želim da prva nedjelja nakon Uskrsa bude blagdan milosrđa. Tko god se približi Vrelu života na taj dan, bit će mu dodijeljeno potpuno oproštenje grijeha i kazne. Čovječanstvo neće imati mira dok se s povjerenjem ne okrene Mojoj milosti (Dnevnik svete Faustine , 299-300).

Treće obećanje: Želim da se blagdan milosrđa svečano slavi prve nedjelje nakon Uskrsa. Duša koja će ići na ispovijed i primiti svetu pričest (u milosnom stanju na današnji dan) dobit će potpuno oproštenje grijeha i kazna ( Dnevnik sv. Faustine , 699).

Četvrto obećanje: Tko ga bude zazivao moje milosrđe, primit će veliku milost na smrtnom času (Dnevnik svete Faustine , 687).

Peto obećanje: Svećenici će ga preporučiti grešnicima kao posljednju nadu spasa. Čak i kad bi postojao najtvrdokorniji grešnik, ako bi recitirao ovu krunicu samo jednom, primio bi milost od Mojeg beskrajnog milosrđa. Želim udijeliti nezamislive milosti onim dušama koje se uzdaju u Moje milosrđe (Dnevnik svete Faustine, 687).

Šesto obećanje: Duše koje izgovore ovu krunicu prigrlit će Moje milosrđe tijekom svog života, a posebno u času njihove smrti (Dnevnik svete Faustine,754). 

Sedmo obećanje: Duše koje šire čas Mojeg milosrđa u smrtnom času neću im biti sudac, već Milosrdni Spasitelj (Dnevnik svete Faustine , 1075).

Osmo obećanje: Meni je najprijatnija molitva molitva za obraćenje za grešnike. Znaj, kćeri moja, da se ova molitva uvijek čuje i usliši (Dnevnik svete Faustine , 1397).

Deveto obećanje: Moje je milosrđe veće od tvog i cijeloga svijeta (Dnevnik svete Faustine , 1485).

Deseto obećanje: Svećenicima koji naviještaju i uzvisuju Moju milost, dat ću čudesnu moć; Pomazat ću njihove riječi i dotaknuti srca onih s kojima će govoriti (Dnevnik svete Faustine , 1521).

Jedanaesto obećanje: Kroz ovu ćete pobožnost dobiti sve, ako je ono što tražite ujedinjeno s Mojom voljom (Dnevnik svete Faustine, 1731).

Dvanaesto obećanje: Kad ovu molitvu izgovore okorjeli grešnici, napunit ću njihove duše mirom, a čas njihove smrti bit će sretan (Dnevnik svete Faustine , 1541.).

Trinaesto obećanje: Kad izgovorite ovu krunicu u prisutnosti umirućih, ja ću stati između Mog Oca i umiruće osobe, ne kao pravedni sudac, već kao milosrdni Spasitelj (Dnevnik svete Faustine , 1541.).

Četrnaesto obećanje: U tri sata izmolite moju milost, posebno za grešnike; i ako se samo na trenutak uronite u Moju milost, posebno u Moj trenutka agonije. Ništa neću odbiti duši koja od mene zatraži na osnovu Mojeg milosrđa (Dnevnik svete Faustine , 1320.).

www.medjugorje-news.com

Izvor
vjera
Prikaži više

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er