CRKVAVIJESTIVJERA I DUHOVNOST

ZLATKO SUDAC UPOZORVA NA STRAŠAN GRIJEH RODITELJA

‘Ovo su jako ozbiljne stvari. Kad majka „pod normalno“, proklinje svoje rođeno dijete…kao poštapalica’, upozorava vlč. Zlatko Sudac.

Na ovim prostorima, nažalost, toga ima jako puno i previše. Priča se malo o ovome jer je kao i alkohol, bogopsovka, kladionica i kocka jedna od tabu tema. To je tako kod nas…nastavljamo tradiciju.

Međutim, posljedice proklinjanja i đavlekanja mogu biti izrazito pogubni za dijete, djetetov život, zdravlje, jer vrag spremno čeka, a na ovakav način mu se otvaraju vrata.

Mons. Milivoj Bolobanić, don Josip Radić, vlč. Zlatko Sudac, fra Ivo Pavić i ostali svećenici nagledali su se itekako ozbiljnih posljedica ove opasne poštapalice. Roditeljska kletva nije zezancija…roditeljska kletva je itekako ozbiljna pozivnica za vraga i njegove demone.

Je li normalno da majka svoje dijete pošalje k vragu?

Stoji u knjizi Sirahovoj: ‘Blagoslov oca gradi kuću djeci, majčina kletva temelje ruši.’ (Sirah 3,10).

Vlč. Zlatko Sudac objašnjava koliko opasno može biti kad majka proklinje svoje dijete:

‘Majčina kletva temelje ruši, a majčin blagoslov je itekako diže. Majčina kletva. Ja sam se naslušao kad mati svoje dite pošalje „k vragu“. I to onako pod normalno. Svako malo: „K vragu, vrag te zel, proklet …“ POD NORMALNO.

Vlč. Zlatko se hvata za glavu te tužnim glasom opominje: „Pa što to radite ljudi, pa što to delamo, pa evo, tako nam je kako je!

Ako jedna majka može reći: „Vrag te zel, proklet bio“ pa što je tek u srcu te matere?! Zamislite se nad tim. Zamislite se ljudi. I odmah bez oklijevanja promijenite tu naviku. ODMAH. Ako Boga znate.“

medjugorje-news.com/dnevno.hr

Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er