BiHREGIJAVIJESTI

Važna obavijest iz generalnog konzulata Republike Hrvatske u Mostaru

Generalni konzulat Republike Hrvatske u Mostaru obavještava sve birače kako će se izbori za Hrvatski sabor održati u subotu i nedjelju, 4. odnosno 5. srpnja.

Sva biračka mjesta nalazit će se u OŠ Petra Bakule u Mostaru u ulici Kralja Tomislava 9. Birališta će biti otvorena od 7 sati ujutro do 19 sati navečer.

Svi koji nemaju adresu prebivališta u Republici Hrvatskoj i koji nemaju novu e-osobnu iskaznicu Republike Hrvatske, a nisu se aktivno registrirali do 24. lipnja, moći će se aktivno registrirati na oba dana izbora. Zahtjev za aktivnu registraciju moći će podnijeti u gimnaziji Fra Grge Martića koja se nalazi na adresi Kralja Tomislava 9A, naslonjena odmah uz OŠ Petra Bakule gdje će biti smještena biračka mjesta.

Zbog trenutačne epidemiološke situacije dužni smo obavijestiti sve birače na mjere koje je raspisao Federalni zavod za javno zdravstvo, a koje će se primjenjivati na biralištima u Bosni i Hercegovini te koje su dužni poštivati svi birači:

  • U vanjskom prostoru ispred birališta, birači su dužni držati socijalnu distancu – min. 2 metra.
  • Prilikom dolaska na biralište/biračko mjesto i tijekom boravka na biralištu birači su obvezni nositi zaštitne maske.
  • Birači ne trebaju nositi zaštitne rukavice, osim ako imaju oštećenja kože i noktiju na rukama.
  • Prilikom ulaska na biralište/biračko mjesto birači su obvezni dezinficirati ruke. Dezinfekcijska sredstva su osigurana na ulazu na biralište.
  • Birači su obvezni sa sobom donijeti vlastitu kemijsku olovku s kojom će obaviti glasovanje.
  • Na biračko mjesto birači ulaze i izlaze jedan po jedan na način da je razmak među biračima i ostalim prisutnim osobama najmanje 1,5 metar.
  • Birači na red čekaju ispred ulaza u prostorije, održavajući razmak od 1,5 metar.
  • Kod provjere identiteta, birač nakratko skida masku na udaljenosti od 2 metra od člana biračkog odbora, koji je zadužen za provjeravanje identiteta birača, kao i od drugih osoba
  • Na biračkom mjestu može istovremeno biti samo onoliko birača koliko je označenih mjesta za glasovanje u prostoriji.
  • Nakon obavljenog glasovanja birači su dužni odmah napustiti biralište bez ikakvog zadržavanja u prostoru birališta i oko birališta.

Zbog propisanih epidemioloških mjera, ulaz u školu bit će kontroliran od strane redarske službe, stoga molimo birače za strpljenje. Prednost će, naravno, imati starije osobe, invalidi i trudnice.

Skrećemo pozornost biračima na to da će se izbori održavati dva dana, u subotu i nedjelju te molimo birače da iskoriste oba dana kako se ne bi stvarale prevelike gužve na biralištima, navodi u priopćenju Generalni konzulat Republike Hrvatske u Mostaru.

medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er