VIJESTI

Žena pod vidljivim utjecajem droge razbila Isusov kip u katedrali

Žena je uhićena nakon što je navodno ozbiljno oštetila kip Isusa u katedrali Svete Marije u Fargu, Sjeverna Dakota, u ponedjeljak navečer, vjerojatno dok je bila pod utjecajem droga.

“Bili smo tužni nakon što smo vidjeli štetu nanesenu vrlo starom kipu u našoj katedrali i nadamo se da će odgovorna osoba dobiti potrebnu pomoć”, rekao je Paul Braun, direktor za odnose s javnošću biskupije Fargo, za CNA 26. siječnja.

Kip, nazvan “Krist u smrti”, prikazuje Isusovo tijelo kako leži na grobnom platnu s trnovom krunom položenom uz njegove potkoljenice. Fotografije pokazuju oštećenje glave i stopala kipa i oštećenje jedne ruke, kao i oštećenje krune od trnja i podnožja kipa.

Policajci u Fargu rekli su da su vidjeli 35-godišnjakinju kako napušta katedralu oko 18:24. Priveli su je nakon što je navodno pokušala pobjeći. Bila je na pola odjevena i nije nosila ni cipele. Nije mogla odgovoriti na osnovna pitanja i činilo se da je pod utjecajem droga, izvijestili su.

Policija je ušla u katedralu i otkrila da je veliki Isusov kip razbijen o pod. Snimke crkvenih nadzornih kamera navodno pokazuju polu odjevenu ženu u crkvi. Preokrenula je biljku u posudi prije nego što je uništila kip. Žena je uhićena i izdan joj je prekršajni nalog zbog agresivnog ponašanja prema bolničkom osoblju.

Monsinjor Joseph Goering rekao je policiji da ne zna novčanu vrijednost kipa. Policajci su rekli da je slična statua koju su pronašli na internetu procijenjena na 11.500 dolara.

Bilo je ranijih incidenata vandalizma u katedrali i drugim crkvama u okolici. U travnju 2021. godine kip Isusa ispred katedrale Svete Marije u Fargu bio je oštećen crnom bojom po licu. Nepoznata osoba skinula je boju nekoliko dana kasnije. Godine 2018. kipu Djevice Marije odrubljena je glava u katoličkoj crkvi svetog Antuna Padovanskog u južnom Fargu.

www.medjugorje-news.com

Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er