VJERA I DUHOVNOST

Zašto je Padre Pio krunicu nazvao “oružjem”?

Sveti Padre Pio, jedan od najomiljenijih svetaca u Katoličkoj crkvi, često navodi kako je krunica bila njegovo “oružje”. U biografiji Padre Pio: Istinita priča C. Bernarda Ruffina, autor objašnjava da je “krunica bila njegova ‘uobičajena molitva’ i njegovo ‘oružje’ protiv sila pakla.”

Padre Pio je svaki dan molio krunicu i to iz ljubavi prema Blaženoj Majci. Također je volio svaku ljudsku osobu i želio je da svi stignu u vječni život. Međutim, on je također čvrsto vjerovao u riječi svetog Pavla upućene Efežanima. Obucite Božju bojnu opremu kako biste se mogli čvrsto oduprijeti đavoljoj taktici. Jer naša borba nije s tijelom i krvlju, nego s poglavarstvima, s vlastima, s vladarima svijeta ove sadašnje tame, s zlim duhovima na nebesima. Efežanima 6,11-12, piše Aleteia

Njegova borba nije bila protiv političkih protivnika ili antikatoličkih pojedinaca. Padre Pio jasno je molio krunicu kao “oružje” protiv “zlih duhova” u svijetu, koji “lutaju uokolo poput ričućeg lava tražeći koga bi proždrijeli.” (1. Petrova 5,8)

Padre Pio nije zagovarao fizički križarski rat, gdje bi zrnca krunice bila korištena kao oružje, niti je želio smrt svojih protivnika. Jednostavno je vjerovao da se u svijetu odvija duhovni rat koji je oku nevidljiv, a krunica je jedno od najučinkovitijih oružja protiv demonskih sila.

www.medjugorje-news.com

Prikaži više

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Također pročitajte
Close
Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er