Uncategorized

Kako je Padre Pio uslišio molbu Ivana Pavla II.

Kao novozaređeni svećenik Karol Wojtyla posjetio je 1947.godine Pija kako bi upoznao slavnog talijanskog kapucina. Iako je posjet bio kratak, na Wojtylu je ostavio dubok dojam, o čemu svjedoči da je 15 godina kasnije pisao Padre Piju da ga zamoli za molitvu, prenosi Aleteia.

Navedeno pismo napisano je na latinskom godine 1962. kada je Wojtyla bio biskup u Poljskoj. Ulomak pisma objavljen je u knjizi Adama Bonieckog The Making of the Pope of the Millennium [Stvaranje Pape milenija].

“Poštovani Oče, molim vas za ženu koja ima oko 40 godina. Majka je dvaju kćeri, a tijekom rata je provela pet godina u koncentracijskom logoru u Njemačkoj. Sada joj je život ugrožen zbog tumora. Zamolite Boga kroz zagovor Najsvetije Djevice da iskaže svoje milosrđe ovoj ženi i njezinoj obitelji”, napisao je Wojtyla u svom pismu.

Iako Ivan Pavao II. nikada nije dobio odgovor talijanskog kapucina, nakon nekoliko dana dogodilo se čudo. Poljski je svetac ponovno uputio pismo talijanskom svecu, izrazivši svoju radost:

Vezani članci

“Poštovani Oče, žena iz Krakova je naglo ozdravila 21. studenog prije operativnog zahvata. Zahvaljujem Bogu. Zahvaljujem i Vama.”

Uzevši i ovu činjenicu u obzir nije čudno da je Ivan Pavao II. postao snažan promicatelj Padre Pija kada je postao papom, te ga 2002. godine proglasio svetim.

Molitva Svetom Ivanu Pavlu II.

Sveti Ivane Pavle, s prozora tvog nebeskog doma udijeli nam blagoslov!

Blagoslovi Crkvu, koju si volio, kojoj si služio i koju si vodio, hrabreći je na putovima ovoga svijeta, donoseći Isusa svima i sve k Isusu. Blagoslovi mladež, koju si toliko volio. Pomozi im sanjati, pogled im upravi gore, prema svjetlu, koja će rasvijetliti staze njihovih života ovdje na zemlji. Blagoslovi obitelj, sve obitelji blagoslovi!

Ti si uočio sotonski napad na ovu nebesku iskru, koju je Bog upalio na zemlji. Ivane Pavle svojom molitvom štiti naše obitelji i svaki začeti život u njima. Moli za cijeli svijet, koji se nalazi u teškoćama, kojega pritišću ratovi i nepravde. Ti si se borio protiv rata pozivajući na dijalog i širio si ljubav: moli za nas, da i mi postanemo neumorni donositelji mira.

Sveti Ivane Pavle s prozora tvoga nebeskog doma, gdje te gledamo s Blaženom Djevicom Marijom Bogorodicom, pošalji nam Božji blagoslov.

www.medjugorje-news.com

Izvor
hkm.hr
Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er