BIJAKOVIĆIBRDO UKAZANJAMEĐUGORJEPLAVI KRIŽVJERA I DUHOVNOST

Vidjelica Vicka: Gospa je na jednom ukazanju spomenula vezu između Fatime i Međugorja

Vidjelica Vicka Ivanković: Gospina ljepota ne može se opisati. Jednom smo je pitali: ‘’Gospe draga, zašto si tako lijepa?”, a ona nam je odgovorila: “Lijepa sam zato što ljubim, počnite ljubiti i vi da biste bili lijepi”. Ljepota ne dolazi s vanjske strane, ona dolazi iz dubine našeg srca i duše.

Vicka, možemo li se vratiti na početke ukazanja, kako se to dogodilo?

Prvi put Gospa se ukazala 24. lipnja 1981. Toga poslijepodneva Mirjana i Ivanka pošle su u šetnju i vidjele su Gospu. Ja sam tada bila u školi u Mostaru, a po dolasku kući sestra mi je rekla da me traže Milka i Ivanka. Pošla sam putom kojim smo uvijek šetale, a Milka je vikala: ‘’Požuri, požuri, evo Gospe’’. Kad sam čula te riječi, bacila sam papuče i pobjegla od straha.

U tom trenutku nisam mogla ni zamisliti da bi se Gospa mogla ukazati. Na raskrižju između naših kuća srela sam Ivana i pozvala ga da ide sa mnom, da i mi budemo blizu, ne moramo vidjeti Gospu. Ivan je pristao, ali kad sam se za nekoliko trenutaka okrenula, njega nije bilo. Vidio je Gospu i kroz šumu pobjegao kući. Ja sam i dalje stajala na putu, ali nisam smjela prići k ostalima da vidim Gospu.

Za nekoliko trenutaka dogodilo se nešto neobično: moja se glava sama digla prema Gospi. Prve večeri Gospa nas je rukom pozivala da dođemo, ali mi nismo imali ni snage niti hrabrosti to učiniti. Sutradan smo se dogovorili: ako Gospa ponovno dođe, pozvat ćemo i druge. Tako je i bilo. Sutradan, 25. lipnja, Ivanka, Mirjana i ja krenule smo u šetnju i na istom mjestu na Podbrdu vidjele smo Gospu, kazala je Vicka.

Tadašnja vlast vas je pritiskala. Kako ste sve to podnijeli? Je li vas bilo strah?

Uz Božju pomoć, sigurno nam je Gospa davala snagu. Što se tiče vlasti, ona je radila svoj posao, a mi svoju misiju, tako da nije bilo nekih problema.

Vicka Ivanković Mijatović
Vicka Ivanković Mijatović

Danas ste majka dvoje djece. Primjećuju li oni da Vi imate posebnu milost?

Još su mali. Rado s nama mole i primjećuju ljude kako dolaze k našoj kući i traže me. Marija je veća i znatiželjnija. Često kaže: “Mama, ti si vidjela Gospu. Kako izgleda, je li lijepa?’, kazala je Vicka.

Hodočasnici su znak velike Gospine ljubavi Gospa Vam je povjerila devet tajni. Kad ćete ih objelodaniti?

Gospa mi je dala devet tajni, a primit ću i desetu kad bude vrijeme za to. Tajne se odnose na budućnost svijeta. Gospa je rekla kako je sedma tajna dopola ublažena našim molitvama. Treća tajna je znak koji će Gospa ostaviti na mjestu ukazanja i on će biti vidljiv, trajan i neuništiv, a ostavlja ga na poseban način nevjernicima koji su daleko od Boga.

Što je najveći plod ukazanja Blažene Djevice Marije u Međugorju?

Najveći plod je obraćanje ljudi. Gospa nas poziva na obraćanje, post, pokoru i mir. Znak velike Gospine ljubavi također su hodočasnici koji u ovolikom broju dolaze u Međugorje, kazala je Vicka.

Vicka, opišite nam kako izgleda svakidašnje ukazanje, kako se pripremate? Kako Gospa dolazi, gdje i kad se ukazuje?

Za ukazanje se uvijek pripremamo moleći krunicu. Prije nego što Gospa dođe, tri puta vidimo svjetlo i to je znak da dolazi. Obučena je u sivu haljinu, ima bijeli veo, krunu od zvijezda, oči plave, kosu crnu, jagodice crvene. Gospa lebdi u zraku na sivom oblaku i ne staje na zemlju. Kad su veće svečanosti – Uskrs, Božić, Gospojina ili Gospin rođendan – Gospa dolazi sva u zlatnom. Za svaki Božić dolazila je u naručju s malim Isusom. Prije nekoliko godina, na Veliki petak, Gospa je došla s velikim Isusom koji je bio izranjen, na njemu je bilo sve poderano, na glavi je imao trnovu krunu. Tada je naša Majka rekla: “Došla sam da vidite koliko je Isus trpio za sve vas”, kazala je Vicka.

Gospa je trećeg dana ukazanja, 26. lipnja 1981., dala prvu i osnovnu poruku: ‘’Mir, mir, mir – i samo mir. Mir mora zavladati između čovjeka i Boga, a i između ljudi”.

Gospa nas najviše poziva na mir, da mir vlada u našem srcu. Na to nas, po Gospi, Bog poziva. Gospa kaže da se najprije trebamo moliti za mir u svom srcu, mir u svojoj obitelji, u svojoj zajednici te s tim zajedničkim mirom moliti za mir u svijetu. Obraćenje je milost. Naše obraćenje traje cijeli naš život. Tko danas može kazati: “Ja sam obraćen”? Nitko. Mi moramo ići putem obraćenja. Tko kaže da je obraćen, on laže, on se nije ni pomakao. Onaj koji kaže da se želi obratiti, on je na putu obraćenja, on se za obraćenje moli svaki dan. Ako nemamo toga mira, ne možemo moliti za mir u svijetu. Bitno je prihvatit poruku i živjeti je.

Bit ćemo bolji ako živimo po porukama

Postoji li neka veza koja spaja Međugorje i Fatimu?

Gospa je jednom rekla da će ono što je započela u Fatimi završiti u Međugorju.

Koliko će ukazanja još trajati?

Jednom smo prilikom pitali: ‘’Draga Gospe, koliko će još trajati ukazanja?”, a ona je rekla: “Zar sam vam već dosadila”, pa je to više ne ćemo pitati, kazala je Vicka.

U Vašoj rodnoj kući, u kojoj se sad nalazimo, Gospa Vam je ispričala svoj život. Što nam možete reći o tome?

Gospin životopis zapisala sam u tri bilježnice. Svakodnevno mi je govorila onoliko koliko mogu zapamtiti i zapisati. Životopis ću objaviti kad mi Gospa to kaže.

Što nam Gospa želi poručiti svojim dugogodišnjim ukazivanjem?

Svakidašnja Gospina nazočnost među nama na ovaj način velika je milost. Velika, neizmjerna milost jest to da nebo svakog dana silazi na zemlju. Gospa nas želi potaknuti na ljubav, obraćanje, post, pokoru i mir. Ona želi da prihvatimo i živimo njezinu poruku. Na to nas svakodnevno poziva, kazala je Vicka.

Je li Gospa zadovoljna ovim što s događa u Međugorju?

Kraljica Mira nikad ne kaže je li ili nije zadovoljna, ali sigurno bismo mogli biti mnogo bolji. A bit ćemo bolji ako živimo po porukama naše nebeske Majke, koja nas iz dana u dan poziva na put kojim ćemo doći do njezina sina Isusa.

Što biste, za kraj, poručili našim čitateljima?

Dragi vjerni čitatelji, vi znate da Gospinu poruku prenosim svim srcem. Neka vas Kraljica Mira blagoslovi svojim mirom i ljubavlju.

www.medjugorje-news.com/

Izvor
Glasnik mira
Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er