MAGAZINVJERA I DUHOVNOST

VIDEO Simonino svjedočanstvo: Zbog obraćenja su mi htjeli uzeti dijete i doveli psihijatricu…

VIDEO Simonino svjedočanstvo: Zbog obraćenja su mi htjeli uzeti dijete i doveli psihijatricu… „Važno je Isusu doći samovoljno svaki čovjek mora sam zavapiti i povući Gospodina govoreći ‘Sine Davidov, smiluj mi se’. Naš Bog je silan, ali nije nasilan”, rekla je Simona Mijoković u svojem svjedočanstvu

Gošća u emisiji More Milosrđa na Laudato TV-u listopadu 2020.  bila je Simona Mijoković, koja je svjedočila o svojem obraćenju od svijeta prostitucije do susreta s Kristom i ispunjenog obiteljskog života sa suprugom i četvero djece.

Tu su bile cigarete, trava, kasnije kokain, dobila sam s 14 godina bulimiju. U svijet prostitucije ušla sam već sa 16 godina”, prisjetila se Simona na početku svojeg svjedočanstva o paklu u kojega je upala još kao djevojčica.

Nakon godina provedenih u nemoralu, njezin bivši partner, Ante Gotovac, doveo ju je u Samobor, u Kuću susreta ‘Tabor’ kod pokojnog Zvjezdana Linića.

Vezani članci

O svom susretu s velečasnim Linićem je rekla kako ju je fra Zvjezdan dočekao radosno, ali i odmah ozbiljno upitao: „Jesi li došla samovoljno ili te je Ante nagovorio?.“

„Važno je Isusu doći samovoljno“, nastavila je Simona, „svaki čovjek mora sam zavapiti i povući Gospodina govoreći ‘Sine Davidov, smiluj mi se’. Naš Bog je silan, ali nije nasilan. Moje srce je odgovorilo pateru Zvjezdanu: ‘Samovoljno sam došla, ne mogu više ovako, želim novi život, imala sam sve, a nisam imala ništa. Živjela sam u lažnoj slavi, služila sam svijetu, đavlu, tijelu, nemoralu. To je sve propadljivo.’“

Simona se prisjetila kako je nakon obraćenja ostala na ulici sa svojom kćerkom i podnosila napade onih koji su tvrdili kako je “poludjela”, ali u pomoć su joj pritekli prijatelji koje joj je Bog poslao. “Gospodin se poslužio mnogim ljudima”, kazala je Simona.

Jedna od najtežih situacija nakon obraćenja bila je kad su je zbog okretanja vjeri prijavili socijalnoj službi pod klevetama da je poludjela i da ne može odgajati svoju kćer. “Iz centra su mi htjeli uzeti dijete, a ja krenula putem Krista: ne drogiram se, nisam u prostituciji, nemam bulimiju, ne izlazim van u diskoteke”, kazala je Simona koja je to doživjela kao veliku nepravdu.

Bila joj je dodijeljena psihijatrica s kojom je morala imati redovite razgovore. Nakon nekog vremena utvrđeno je da nema prepreka da i dalje odgaja svoje dijete, a kako je Simona rekla, na kraju njihovog druženja i psihijatrica je poželjela ići u Tabor.

www.medjugorje-news.com

Izvor
obitelj malih marija

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button