CRKVAMOLITVEVIJESTIVJERA I DUHOVNOST

(VIDEO) M.P. Thompson pozvao na “Krunicu Hrvata svega svijeta” koju možete pratiti na našem portalu

Glavni incijator krunice Hrvata svega svijeta jest pater Ike Mandurić.

Krunica se moli za čitav hrvatski narod u domovini i svijetu koji je opterećen ovim zlom, pandemijom koronavirusa.

Krunica se moli svake Subote u 14.00 sati po Hrvatskom vremenu, tako se molitva moli i sutra (SUBOTA) također u 14.00 sati.

Poziv je uputio i M.P. Thompson

Također zapratite službenu Facebook stranicu i Youtube kanal (na kojem također možete pratiti krunicu) “Krunice Hrvata svega svijeta” da molitva dođe do što više Hrvatskih srca po čitavom svijetu

Upoznajte i predmolitelje 6. po redu Krunice Hrvata svega svijeta

Krunicom koordinira pater Ike Mandurić

MARKO PERKOVIĆ THOMPSON – pjevač
Marko Perković rođen je 1966. godine u selu Čavoglave, u Zagori. Hrvatski je glazbenik i izvođač pjesama s domoljubnom, ljubavnom i religijskom tematikom. Po početku Domovinskog rata 1991. godine Marko se pridružio kao dragovoljac Zboru narodne garde. Marko je u to vrijeme u rukama imao američku strojnicu Thompson, po kojoj je i dobio nadimak. Hrvatskoj javnosti postaje poznat 1991. godine kada izlazi njegova pjesma “Bojna Čavoglave” koja je pružala snažnu poruku i moral hrvatskim vojnicima za vrijeme Domovinskog rata. Na svojim koncertima okuplja jako velik broj ljudi, a na dan proslave Oluje u Čavoglavama uspijeva okupiti i preko 100.000 obožavatelja. Najveće blago mu je obitelj.

MONS. DR. MARIN BARIŠIĆ – splitsko-makarski nadbiskup i metropolit
Nadbiskup Barišić rođen je u župi Vidonje 1947. godine. Nakon diplome iz teologije upisao je poslijediplomski studij, a dovršio ga je doktoratom iz biblijske teologije. Za svećenika je zaređen 1974. godine u Vidonjama, za biskupa je 1993., a za Splitsko-makarskog nadbiskupa imenovao ga je Sveti otac Ivan Pavao II. 2000. godine. Potpredsjednik je Hrvatske biskupske konferencije, član Stalnoga vijeća HBK-a, predsjednik Vijeća HBK za nauk vjere, predsjednik Biskupske komisije HBK za dijalog sa Srpskom pravoslavnom Crkvom i predsjednik Hrvatskoga papinskog biblijskog djela.

VLČ. IVICA KOMADINA – delegat za hrvatsku pastvu u Njemačkoj
Vlč. Ivica Komadina rođen je 1950. godine u Mostaru, u Bosni i Hercegovini. Za svećenika Mostarsko-duvanjske biskupije zaređen je 1974. godine u Pologu kod Mostara. Najveći dio svog svećeničkog života proveo je u različitim župama i sa različitim poslanjima širom Njemačke. Od 2011. pa sve do danas obnaša je službu delegata za hrvatsku pastvu u Njemačkoj.

FRA MIROSLAV JELIĆ – voditelj HKC Canberra
Fra Miroslav Jelić, iz Dubrava, župa Dubrave, rođen 1981. Voditelj Hrvatskog katoličkog centra u Canberri, član provincije Bosne Srebrene. Svoj mandat u Canberri, započeo je u kolovozu 2012. godine. Uz pomoć svojih župljana obnovio je crkvu sv. Augustina – napravili su nešto što još nije viđeno u biskupiji Canberra. Najmlađi je svećenik u australskom glavnom gradu.

OBITELJ RUSAN – Zagreb
Matija Rusan – mladi muž, koji od svega četiri mjeseca braka, već dva i pol mjeseca vodi bitku sa tumorom na limfnim čvorovima. Kao predstavnik svih bolesnika predmolit će jednu deseticu sa svojom suprugom Martom.

OBITELJ BORHI – Argentina
Cecilija i Marijan Borhi, vjenčali su se prije 20 godina. Oni su prva generacija Hrvata rođenih u Argentini. Od malih nogu bili su aktivni u hrvatskoj zajednici, posebno u Hrvatskom Katoličkom Centru sv. Nikola Tavelić, u Buenos Airesu. Imaju troje djece: Matiasa, Luciju i Claru.

Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er