REGIJAVIJESTI

VIDEO Jako nevrijeme zahvatilo dio Hrvatske: Poplave u Senju, tuča na sjevernom Jadranu, moguće i pijavice

Jako nevrijeme s pljuskovima u petak iza 15 sati zahvatilo je zapadni dio zemlje. Budite na oprezu i u nastavku dana, poručuju iz DHMZ-a, a nevrijeme uzrokuje i poteškoće u prometu. Vrhunac nestabilnog razdoblja bit će od večeras do subotnjeg podneva, kada u većini Hrvatske slijedi razmjerno brza i žestoka promjena vremena.

Za zagrebačku i karlovačku regiju upaljen je crveni alarm, za gospićku, riječku i osječku regiju izdano je narančasto upozorenje, a za Dalmaciju, Kvarner i kninsku regiju proglašen je žuti alarm.

DHMZ oko 16 sati javlja da su jaki pljuskovi zahvatili zapadni dio zemlje.

Europski centar za predviđanje oluja (ESTOFEX) oštar drugi stupanj upozorenja izdao je za Italiju, Sloveniju i zapadnu Hrvatsku, ponajviše zbog mogućnosti krupne i vrlo krupne tuče, jakih naleta vjetra, a moguće su i pijavice te tornada.

Istramet je oko 15 javio da je najjače nevrijeme trenutno na Cresu, a zahvatilo je i Krk. Prema javljanju, razvio se shelf cloud.

Na autocesti A1 kraj Žute Lokve pada i tuča zbog koje se vozi usporeno, a vozila privremeno stoje zbog loših uvjeta.

Nakon dolaska nevremena temperature zraka su pale za više od 10 stupnjeva. Oko 15:30 nevrijeme se nalazi ispred Senja i jedan dio ispred Lošinja, te postupno napreduje na istok, javlja Dalmacija danas.

Senj se bori i s poplavama u užem centru grada.

Preporuča se poduzimanje mjera samozaštite i odgoda putovanja koja nisu od iznimne važnosti jer postoji opasnost za život od munja, tuče, bujičnih poplava i olujnog vjetra, te oštećenja imovine i drveća, a mogući su prekidu u prometu i opskrbi energijom.

‘Karlovac, Zagreb, Krapina, Varaždin, večeras povodanj. Imate dvije minute da zaguglate što je to povodanj i još desetak sati da sagradite arku. I da, kratkoročne prognoze su informativnije, da ne kažem pouzdanije, od dugoročnih’, napisala je meteorologinja Mazzocco Drvar na Twitteru.

Mazzocco Drvar je dodala i sljedeći savjet: ‘Za ovakvo nešto ne pomaže kabanica. Čvrst zaklon je must have. Ne zalazite u podvožnjake, garaže i slična konkavna mjesta. Usput, nije loše da i Sisak, Bjelovar, Koprivnica, Gradiška i okolica budu u pripravnosti, za slučaj da se oluja odluči za manji detour.’

Sutra nastavak nestabilnog vremena

U noći i dubotu ujutro mjestimice pljuskovi s grmljavinom, na kopnu izraženi i obilni. Zatim postupan prestanak oborine i razvedravanje, najprije na sjevernom Jadranu, a od sredine dana i u ostalim predjelima.

Oblačno s pljuskovima do kraja dana zadržat će se samo u Slavoniji. Vjetar umjeren, prolazno i jak sjeverni i sjeverozapadni. Duž obale umjerena bura i sjeverozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura od 14 do 19, u Dalmaciji od 19 do 23. Najviša dnevna od 21 do 26, na Jadranu od 27 do 30 °C.

www.medjugorje-news.com/narod.hr

Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er