CRKVAOBITELJVIJESTIVJERA I DUHOVNOST

PAPA UPUTIO PORUKU DJEČAKU S INVALIDITETOM KOJI JE PROŠAO CAMINO

“Gospodin korača uvijek uz nas. Hvala ti na svjedočenju i molitvama“

Papa Franjo uputio je poruku Álvaru Calventeu, 15-godišnjem španjolskom dječaku s teškoćama u razvoju koji je zajedno s ocem Ildefonsom i svojim prijateljem Franciscom Javierom Millánom prošao hodočašće Put sv. Jakova (Camino de Santiago) unatoč pandemiji koronavirusa.

„Poduzeo si to hodočašće i omogućio si mnogim drugima da ga poduzmu, ohrabrivši nas da se ne bojimo i ponovno otkrijemo svoju radost, jer na svom putu nikada nismo sami. Gospodin korača uvijek uz nas. Hvala ti na svjedočenju i molitvama“, napisao je Papa referirajući se na tisuće osoba koje su pratili to hodočašće invalidnog mladića, njegova oca i prijatelja na korisničkom računu El Camino di Álvaro na društvenoj mreži Twitteru koji ima više od 3.500 sljeditelja, objavio je portal Aleteia.

„Hvala ti, Alvaro, što si smogao hrabrosti za taj put i što si pozvao mnoge da hodaju s tobom. Usred ove pandemije koju proživljavamo, svojom jednostavnošću, radošću i spontanošću uspio si probuditi nadu kod mnogih koje si susreo na svome putu ili putem društvenih medija“, dodao je Papa u svom pismu od 20. srpnja.

U jednom od videa podijeljenom na spomenutom Twitter računu, Álvaro, koji gaji veliku ljubav prema Papi, pozvao je Svetoga Oca na večeru u svoj dom. (kta/ika)

www.medjugorje-news.com

Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er