VIDEOVJERA I DUHOVNOST

VIDEO Deset nikad viđenih fotografija sv. Padre Pija

U povodu desete godišnjice Zaklade sv. Padra Pija, koja djeluje u Americi, objavljeno je deset nikad viđenih fotografija Padre Pija.

Neke od njih prikazuju talijanskog sveca kako slavi misu, na jednoj je fotografiran u dubokoj molitvi, a dok je na drugoj izrazito nasmijan. Direktor Zaklade Luciano Lamonarca za EWTN News Vatican objasnio je da je na fotografije naišao kada je posjetio studio Elia Saleta.

„Jedna je posebno lijepa jer prikazuje Padra Pija kako se smije. On se smijao jer je bio čovjek. Često o njemu razmišljamo kao o nekom ozbiljnom i strogom čovjeku, ali vjernici se ponekad i smiju…“, izjavio je Lamonarca.

Lamonarca je operni pjevač koji je odrastao u Italiji. U razgovoru priznaje kako u djetinjstvu nije gajio neku osobitu pobožnost prema ovome svecu. Međutim, sve se promijenilo kada je njegova supruga rodila mrtvorođenu bebu i kada su ih liječnici suočili s činjenicom da vjerojatno neće moći imati više djece.

Vezani članci

Bračni par se tada obratio zagovoru Padra Pija. Lamonarca objašnjava kako je tada otkrio „jednostavnost i poniznost“ sveca koji je djelovao u njegovoj rodnoj Italiji. Osjećao se kao da je kroz Padre Pija dobio djeda kojega nikada nije imao. Lamonarca je rekao da je osjećao toliku povezanost sa svecem da je želio pomoći prenijeti njegovu priču i poruku što većem broju ljudi  i iz tog razloga osnovao je Zakladu, piše CNA.

Uz objavljivanje svih fotografija za proslavu svoje 10. obljetnice, zaklada je također proizvela dokumentarnu dramu o Padre Piju, koja će se emitirati, u rujnu ove godine na EWTN-u.

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er