CRKVASVECIVJERA I DUHOVNOST

(VIDEO) Čudesna krv svetog Januarija ponovno se pretvorila u tekuće stanje

Krv svetog Januarija ponovno se pretvorila u tekuće stanje usred pandemije koronavirusa što je navelo Napuljskog nadbiskupa da blagoslovi grad Napulj čudesnom relikvijom

„Dragi prijatelji, imam veliku vijest: čak i u ovo vrijeme koronavirusa, Gospodin je putem zagovora svetog Januarija krv u tekuće stanje!“, rekao je kardinal Cresencio Sepe 2. svibnja ove godine!

Kardinal Sepe , Napuljski nadbiskup slavio je svetu misu iz Napuljske katedrale Uznesenja Marijina kako bi proslavio ponavljajuće čudo, a zatim je iskoristio priliku da relikvijom tekuće krvi svetog Januarija blagoslovi grad Napulj.

“Koliko puta je naš svetac intervenirao da nas je spasio od kuge i od kolere. Sveti Januarius je prava napuljska duša”, rekao je u svojoj homiliji kardinal Sepe.

Sveti Januarij ili na talijanskom San Gennaro, zaštitnik je Napulja, u trećem je stoljeću bio gradski biskup, čije su kosti i krv sačuvani u katedrali kao relikvije. Smarta se da je bio mučen za vrijeme Dioklecijana.

Čudo relikvije je priznato od lokalne crkve ali nikad nije bilo predmet službenog priznanja Crkve. Čudo pretvaranja iz zgrušanog stanja krvi u tekuće , događa se najmanje 3 puta godišnje.

Za vrijeme čuda osušena masa crvene boje ograničena na dojnju stranu relikvijara postaje krv koja prekriva čitav relikvijar. Prema lokalnom vjerovanju ako krv ne prijeđe u tekuće stanje signal je da se sprema neka katastrofa (rat,glad,bolest…).

“Napulj nikad nije prestao biti u molitvi iako ga je snašla ova pandemija kao i čitav svijet”, rekao je kardinal Sepe.

Kardinal je također pohvalio zdravstvene radnike koji služe one koji su zaraženi koronavirusom.

“Ali postoji još jedna moguća epidemija koja me zabrinjava u najopasnijim četvrtima u gradu”, rekao je Sepe, misleći na Camorru, napolitansku mafiju.

“Ima onih koji dobro zarađuju u vrijeme epidemije. … Krenimo, intervenirajmo odmah, jer je podzemlje brže od naše birokracije. Camorra ne čeka. Na nama je da se riješimo svih organizacija. Moramo prevladati i davati pravo na nadu “, rekao je kardinal.

https://www.youtube.com/watch?v=JPTprHE5lyU

Usred blokade Italije postoji bojazan da bi mafijaške organizacije u Italiji mogle profitirati od preusmjeravanja policijskih resursa u borbi protiv koronavirusa, za posticaje za industriju koju vodi mafija.

Usred zatvaranja Italije zbog pandemije spriječilo je i organizaciju tradicionalne povorke čuda svetog Januarija. Procesija se održavala čak i za vrijeme 2. svjetskog rata.

Poslijednjih 8 tjedana u Italiji nisu dopuštene javne mise zbog pandemije.

Predsjednik talijanske biskupske konferencije kardinal Gualtiero Bassetti rekao je 2. svibnja da su biskupi postigli sporazum s vladom, te da očekuje da se javne mise nastave “u narednim tjednima” ako se krivulja infekcije spusti.

“Kao Crkva, sigurno moramo poštovati ograničenja koja su nametnuta da bismo zaštitili zdravlje svih”, rekao je.

Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er