VJERA I DUHOVNOST

Uvedite Milosrdnog Isusa u svoju obitelj: 14 moćnih obećanja koje je Isus dao onima koji budu molili pobožnost Božanskom milosrđu

Uvedite Milosrdnog Isusa u svoju obitelj: 14 moćnih obećanja koje je Isus dao onima koji budu molili pobožnost Božanskom milosrđu

Ako postoji molitva koja pruža podršku i utjehu bolesnicima u njihovoj patnji, koja im daje onu bliskost za kojom žude, budući da su i oni, kao i mi, ranjeni i zbog grijeha, ako postoji molitva koja sama po sebi stvara zajednice iscjeljenja jer je sveobuhvatna i dobrodošla, posebno onima kojima je najpotrebnija, zasigurno je Pobožnost Božanskog milosrđa. Mnogi svjedoče istinsku snagu ove molitve, od ozdravljenja pa sve do temeljnih promjena života, mira umirućima, oslobođenja itd.

Tu snagu daju predivna obećanja koja je Sam Milosrdni Isus dao onima koji mole Božansko milosrđe. Pogledajmo ih kako bismo ojačali našu odluku da započnemo moliti ovu veličanstvenu molitvu ne samo pojedinačno i svakodnevno, u 15 sati, u vrijeme kada je Isus umro, već i pored kreveta umirućih i bolesnih, molimo ga i nudimo se za njih u našim domovima, samostanima, kao i crkvama i crkvenim utočištima i radnim mjestima.

Prvo obećanje: Obećavam da duša koja će štovati ovu sliku (Božanskog milosrđa) neće propasti. Također obećavam pobjedu nad (svojim) neprijateljima koji su već ovdje na zemlji, posebno u času smrti. Ja ću je osobno braniti kao svoju vlastitu čast ( Dnevnik svete Faustine, 48).

Drugo obećanje: Dvije zrake označavaju krv i vodu. Ove dvije zrake izdane su iz same dubine Moga nježnog milosrđa kad je Moje mučno srce otvorilo koplje na križu. Te zrake štite duše od bijesa Moga Oca. Želim da prva nedjelja nakon Uskrsa bude blagdan milosrđa. Tko god se približi Vrelu života na taj dan, bit će mu dodijeljeno potpuno oproštenje grijeha i kazne. Čovječanstvo neće imati mira dok se s povjerenjem ne okrene Mojoj milosti (Dnevnik svete Faustine , 299-300).

Treće obećanje: Želim da se blagdan milosrđa svečano slavi prve nedjelje nakon Uskrsa. Duša koja će ići na ispovijed i primiti svetu pričest (u milosnom stanju na današnji dan) dobit će potpuno oproštenje grijeha i kazna ( Dnevnik sv. Faustine , 699).

Četvrto obećanje: Tko ga bude zazivao moje milosrđe, primit će veliku milost na smrtnom času (Dnevnik svete Faustine , 687).

Peto obećanje: Svećenici će ga preporučiti grešnicima kao posljednju nadu spasa. Čak i kad bi postojao najtvrdokorniji grešnik, ako bi recitirao ovu krunicu samo jednom, primio bi milost od Mojeg beskrajnog milosrđa. Želim udijeliti nezamislive milosti onim dušama koje se uzdaju u Moje milosrđe (Dnevnik svete Faustine, 687).

Šesto obećanje: Duše koje izgovore ovu krunicu prigrlit će Moje milosrđe tijekom svog života, a posebno u času njihove smrti (Dnevnik svete Faustine,754).

Sedmo obećanje: Duše koje šire čas Mojeg milosrđa u smrtnom času neću im biti sudac, već Milosrdni Spasitelj (Dnevnik svete Faustine , 1075).

Osmo obećanje: Meni je najprijatnija molitva molitva za obraćenje za grešnike. Znaj, kćeri moja, da se ova molitva uvijek čuje i usliši (Dnevnik svete Faustine , 1397).

Deveto obećanje: Moje je milosrđe veće od tvog i cijeloga svijeta (Dnevnik svete Faustine , 1485).

Deseto obećanje: Svećenicima koji naviještaju i uzvisuju Moju milost, dat ću čudesnu moć; Pomazat ću njihove riječi i dotaknuti srca onih s kojima će govoriti (Dnevnik svete Faustine , 1521).

Jedanaesto obećanje: Kroz ovu ćete pobožnost dobiti sve, ako je ono što tražite ujedinjeno s Mojom voljom (Dnevnik svete Faustine, 1731).

Dvanaesto obećanje: Kad ovu molitvu izgovore okorjeli grešnici, napunit ću njihove duše mirom, a čas njihove smrti bit će sretan (Dnevnik svete Faustine , 1541.).

Trinaesto obećanje: Kad izgovorite ovu krunicu u prisutnosti umirućih, ja ću stati između Mog Oca i umiruće osobe, ne kao pravedni sudac, već kao milosrdni Spasitelj (Dnevnik svete Faustine , 1541.).

Četrnaesto obećanje:
 U tri sata izmolite moju milost, posebno za grešnike; i ako se samo na trenutak uronite u Moju milost, posebno u Moj trenutka agonije. Ništa neću odbiti duši koja od mene zatraži na osnovu Mojeg milosrđa (Dnevnik svete Faustine , 1320.).

www.medjugorje-news.com

Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Please turn off adblocker