Uncategorized

Uskrsna čestitka međugorskog župnika fra Marinka Šakote

Uskrsna čestitka fra Marinka Šakote. Fra Marinko Šakota, međugorski župnik župljanima, hodočasnicima i svim vjernicima čestitao je Uskrs i uputio svoju poruku, koju prenosimo u cijelosti:

U proljeće kada se u prirodi sve budi, kada klice iz zemlje i stabljiki oživljavaju, slavimo Uskrs. Što je Uskrs i što konkretno znači za naš život?

Postoje trenutci u životu kada ostanemo bez riječi i kada nam nikakve riječi ne mogu donijeti jasnoću. Jedan od takvih je pred grobom. Tako je bilo i Mariji Magdaleni i učenicima kada su se našli pred grobom u koji je bilo položeno Isusovo tijelo. Uskrsnuće je Kristovo svjetlo s druge strane koje osvjetljava naš ovozemaljski put i naše nejasnoće.

Naše uskrsnuće počinje, kad u čovjeku počnemo prepoznavati Boga te kad se odlučimo ljubiti i praštati. Uvjet uskrsnuću je umiranje sebičnosti i oholosti u nama. Kad u nama pobijedi ljubav koja je spremna služiti životu, tada se ostvaruje uskrsnuće.

Sve smo svjesniji negativnih posljedica individualizma koji je zavladao našim vremenom: zatvorenosti u sebe i u svoj „mirni“ kutak, hladnoće i ravnodušnosti u odnosu prema drugima, bezobzirnosti i sljepila za patnju drugoga. Kad nas iznutra prožme Kristovo uskrsnuće, tada ne možemo ostati bešćutni i pasivni već se pokrećemo u susret drugima da im navijestimo kako Isus živi i kako je ljubav jača i bolja od zla. (“Čestitka fra Marinka Šakote“)

Dragi župljani župe Međugorje, dragi hodočasnici i svi ljudi dobre volje, neka vam je sretan i blagoslovljen Uskrs!

Fra Marinko Šakota,
župnik župe Međugorje

www.medjugorje-news.com/

Prikaži više

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er