BiHVIJESTI

U Republici Srpskoj samo 2 nova slučaja zaraze

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 sata,u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske izvršeno je testiranje 338 laboratorijskih uzoraka iz 34 općine u Republici Srpskoj, a novi virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod još dvije osobe.

Riječ je o jednom muškarcu mlađe i jednom srednje životne dobi iz Banjaluke. Ove osobe imaju simptome bolesti izazvane novim virusom korona COVID 19, ali bez jasne epidemiološke veze.

U okviru aktivnog nadzora u protekla 24 sata testirano je i još 60 zdravstvenih radnika iz Prijedora, Kozarske Dubice, Foče, Trebinja, Kneževa, Laktaša, Banjaluke, Prnjavora, Gradiške, Bijeljine i Ugljevika, kao i 38 osoba koje rade ili borave u domovima za starija lica i svi rezultati testa su negativni.

Testirano je i osam radnika u marketima čiji su nalazi negativni. Testirana je ukupno 91 osoba iz lokalnih karantena ili objekata za izolaciju i ti nalazi su također negativni.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno je708 slučajeva virusa korona, od posljedica COVID 19 preminulo je 28 osoba, a oporavilo se 369 osoba.

Vezani članci

U Republici Srpskoj do sada je na novi virus korona (SARS-CoV-2) izvršeno ukupno 11.420 testiranja.

U Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske ukupno se liječi 107 osoba sa potvrđenim prisustvom ili sumnjom na prisustvo korona virusa. Na Odjeljenju COVID 19 hospitalizovano je 45 pacijenata teže kliničke slike, dok je u izolaciji pet pacijenta.

Kod tri pacijenata zdravstveno stanje zahtijeva respiratornu podršku, a dvije osobe su na neinvanzivom modu mehaničke ventilacije. Na Odjelu hirurgije (stara lokacija UKC) je 12 pacijenata sa lakšom do srednje teškom kliničkom formom i na Odjelu pulmologije (stara lokacija UKC) je 40 pacijenta sa lakšom do srednje teškom kliničkom formom.

U Bolnici “Sveti Apostol Luka” u Doboju zbrinuto je šest pacijenata sa COVID 19 oboljenjem, u Opštoj bolnici Trebinje devet osoba, u Bolnici “Srbija” u Istočnom Sarajevu četiri, u Bolnici “Doktor Mladen Stojanović” u Prijedoru pet pacijenta i u Univerzitetskoj bolnici u Foči četiri pacijenta.

Kada su u pitanju objekti za izolacijuu kojima se nalaze osobe kod kojih je potvrđen test na novi virus korona, a nemaju simptome COVID-a 19, u Studentskom centru “Nikola Tesla” u Banjaluci nalazi se 71 osoba, u Studentskom domu u Trebinju 32,u Domu učenika Bijeljini jedna osoba, u Studentskom domu u Istočnom Sarajevu trenutno nema osoba dok su u Studentskom centru Zvornik smještene četiri osobe.

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 3.268 osoba, a nadzor je završen kod 22.418 osoba.

Na sedam graničnih prelaza u Republiku Srpsku je tokom 24 časa ušlo ukupno je ukupno 96 osoba, 88 osoba je izašlo iz karantina i upućeno u lokalne karantine u opštinama, a trenutno se u karatinima na sedam graničnih prelaza nalazi ukupno 12 osoba.

Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske još jednom podsjeća građane da se strogo pridržavaju propisanih mjera u cilju suzbijanja širenja novog virusa korona.

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er