VJERA I DUHOVNOST

Je li tjeskoba skriveni put do svetosti? Kako nas mentalne borbe mogu odvesti u raj

Može li nas tjeskoba odvesti na put svetosti?

U TV emisiji The Catholic Gentleman, voditelj John Heinen istražuje intrigantnu vezu između tjeskobe i duhovnosti. Heinenov gost u jednoj emisiji bio je uspješni vlasnik tvrtke i pobožni katolik David Kruse, koji je podijelio svoje osobno putovanje od adolescencije opterećene tjeskobom do duhovnog ponovnog rođenja.

Kao problematični tinejdžer, Kruse je tražio utjehu u glazbi i borio se s ovisnošću. Međutim, izvanredan susret na glazbenom festivalu promijenio je njegov put. „Bilo je to kao da je Gospodin rekao: ‘Davide, gdje si?’ …Odmah sam se osjetio trijeznim… Znao sam da moram otići odatle,” svjedoči Kruse. Nadahnut ovim dubokim iskustvom, Kruse se posvetio svakodnevnoj molitvi, označavajući početak svog duhovnog putovanja. Ipak, to nije bio jednostavan put. Anksioznost, na koju se često gleda kao na iscrpljujući problem mentalnog zdravlja, za Krusea je bila “ovisnost” iz prošlosti. To ga je dovelo do sabranosti, vođenja dnevnika i prihvaćanja sadašnjeg trenutka. “Ako se zapravo samo mogu uključiti u ono što bih sada nazvao ‘sakramentom sadašnjeg trenutka’… to nestaje, ta priča zapravo samo počinje nestajati.”

Kruseova priča pruža jedinstvenu perspektivu mentalnog zdravlja unutar Crkve i promiče diskurs o ulozi vjere u oporavku mentalnog zdravlja. “Molimo jer je to razgovor s Kristom. Molimo jer te Bog to traži. Tako rastemo u svetosti.” Kruse nam ostavlja snažnu poruku: “Nemojte propustiti nijednu priliku za rast u svetosti.”

Vezani članci

Ne gledajmo na naše poteškoće kao na prepreke, već kao na mostove prema bližem odnosu s Bogom!

“Ne budite nimalo zabrinuti, nego u svemu, molitvom i prošnjom, sa zahvaljivanjem, očitujte svoje želje Bogu. Tada će mir Božji koji nadilazi svaki razum čuvati srca vaša i misli vaše u Kristu Isusu.” (Fil 6-7)

www.medjugorje-news.com

Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er