DEVETNICEVJERA I DUHOVNOST

U ožujku imamo tri moćne devetnice koje možemo započeti moliti

TRI MOĆNE DEVETNICE Korizma je odlično vrijeme za molitvu za zagovor naših nebeskih zaštitnika, napose onih čije blagdane slavimo u ožujku!

“Onaj kamen koji imaš na srcu. Ona nakana koju uvijek izgovaraš u molitvi. Ona stvar koja ti se čini tako beznandnom da si prestao za to moliti. Sada je vrijeme da to prikažeš”.

Naime, ožujak je usred korizme te je savršena prilika da se posvetimo molitivi za zagovor naših nebeskih zaštitnika. Baš kao što piše u Djelima apostolskim, molimo dok iščekujemo Obećanje Očevo (usp. Dj 1, 4).

(DEVETNICE)Devetnica sv. Franciski Rimskoj

Počinje: 1. ožujka
Blagdan: 9. ožujka

Sv. Franciska Rimska bila je talijanska svetice iz 14. stoljeća. Bila je supruga, majka i mističarka. Također je svoje vrijeme posvetila dobrotvornim svrhama te je osnovala bratovštinu tzv. Oblata. Bila je poznata po svojoj tihoj naravi i pobožnosti.

Sv. Franciska zaštitnica je udovaca. Možete zato tražiti njen zagovor ukoliko ste i vi udovac ili poznajete nekoga tko je udovac. Ona je također zaštitnica benediktinskih oblata, a možete zatražiti i njen zagovor ako ste skloni socijalnoj anksioznosti, jer se kao mlada djevojka sama borila s tim.

(DEVETNICE)Devetnica sv. Josipu

Počinje: 11. ožujka 
Blagdan: 19. ožujka 

Sv. Josip moćan je zagovornik. Sv. Ivan Pavao II. ga je nazvao zaštitnikom Otkupitelja. Ponizno je prihvatio uogu zaštitnika, supruga i oca u Svetoj Obitelji. Stoga nije ni čudo kako su brojni ljudi kroz stoljeća zatražili njegov zagovor. Sv. Josip vrlo je blizak našem Gospodinu te molimo ovu devetnicu u poniznosti, baš poput njegove.

(DEVETNICE)Devetnica uoči Blagovijesti

Počinje: 16. ožujka 
Blagdan: 25. ožujka 

Iako devetnica uoči Blagovijesti inače započinje 16. ožujka, možete ju moliti bilo kada. Crkva na Blagovijest slavi Isusovo začeće, odnosno navještaj anđela Gabrijela Mariji koji joj je poručio kako će začeti i roditi sina. Taj je dan točno 9 mjeseci prije Božića.

www.medjugorje-news.com

Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er