VJERA I DUHOVNOST

Fra Goran Azinović: Može li ovu korizmu konačno obilježiti tvoj post od ogovaranja bližnjih

Može li ovu korizmu konačno obilježiti tvoj post od ogovaranja bližnjih, da više nikad preko tvojih usana ne prijeđe ružna riječ ili opasna kleveta o bratu čovjeku? Usudi se stoga, dragi kršćanine, u ovoj korizmi, u ovom milosnom i svetom vremenu, pobijediti to strašno zlo ogovaranja!

Pustinja je mjesto gdje dolaziš sam, bez ikakve pratnje ili prtljage. Ulazeći u pustinju, ostavit ćeš štošta i dobrog i lošeg iza sebe. Brojni vjernici u ovoj korizmi su se odrekli alkohola ili slatkiša, cigareta, psovke ili pak lijenosti, ali možda je vrijeme da se napokon pokušaš odreći i ogovaranja. Probaj se osloboditi tog groznog poroka – posti od ogovaranja bližnjih!

Dok je bio monah, u ćeliji svetog Aurelija Augustina stajao je jednostavan natpis, kojega je prilikom ulaska u prostoriju svatko mogao pročitati. Na natpisu je pisalo: „U ovoj ćeliji se ne ogovara!“ Možda bismo i ja i ti trebali sličan poticajan i zanimljiv natpis staviti na zid svoje sobe, na zid svoje učionice, radnog mjesta ili pak u vlastiti automobil… Može li ovu korizmu konačno obilježiti tvoj post od ogovaranja bližnjih, da više nikad preko tvojih usana ne prijeđe ružna riječ ili opasna kleveta o bratu čovjeku? Usudi se stoga, dragi kršćanine, u ovoj korizmi, u ovom milosnom i svetom vremenu, pobijediti to strašno zlo ogovaranja!

Probaj se osloboditi tog groznog poroka – posti od ogovaranja bližnjih!

fra Goran Azinović za hkm.hr

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er