CRKVAPAPA FRANJO

Svjetski dan bolesnika: Papa Franjo molio se za sve one koji se ne mogu liječiti

Papa Franjo molio se za sve one koji se ne mogu liječiti u svijetu, bilo zbog krajnjeg siromaštva ili zbog toga što se nalaze u ratnim područjima

Na današnji spomen Blažene Djevice Marije Lurdske slavi se Svjetski dan bolesnika koji ove godine skreće pozornost na važnost odnosâ u bolesti. Prvo što nam treba kad smo bolesni jest blizina najbližih, zdravstvenih djelatnika, a u srcu i blizina Boga. Svi smo pozvani biti blizu onih koji pate, posjećivati bolesne, kako nas Isus uči u Evanđelju. Zato danas želim izraziti svoju i blizinu cijele Crkve svim bolesnima i slabima. Ne zaboravimo stil Boga: blizina, suosjećanje i nježnost, rekao je papa Franjo u današnjoj molitvi Anđeoskoga pozdravljenja, piše Vatican News.

Ali na ovaj Dan, braćo i sestre, ne možemo prijeći šutke preko činjenice da je danas mnogo onih kojima je uskraćeno pravo na lijekove te, dakle, pravo na život! Mislim na one koji žive u krajnjem siromaštvu; ali mislim i na ratna područja: tamo se svakodnevno krše temeljna ljudska prava! To je nedopustivo. Molimo za napaćenu Ukrajinu, za Palestinu i Izrael, molimo za Mjanmar i za sve narode koji pate zbog rata, apelirao je Sveti Otac obraćajući se okupljenim vjernicima na Trgu sv. Petra.

www.medjugorje-news.com

Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er