MOLITVEVJERA I DUHOVNOST

Sveti Josip dolazi u pomoć onima koji ga ovom molitvom zazivaju

Sveti Josip hita u pomoć onima koji mu se iskreno obraćaju. Evo molitve koja ide ravno u njegovo najčednije srce kojem je posvećena prva srijeda u mjesecu. Mnogi se obraćaju zagovoru sv. Josipa, osobito u teškim vremenima.

Važnost ove molitve

Molitva je najjače i najneposrednije sredstvo koje nas sjedinjuje s Bogom. Molitva je kisik našeg života, ali je potrebno činiti je dobro. Molitva nije samo naše zazivanje Boga, naše traženje pomoći i pomoći u našim potrebama, nego je to zahvala, odnos s Njim. Zagovaraju nas Djevica Marija, posrednica milosti, i sveci, a među njima se ističe sveti Josip. Njega, Isusova hranitelja, zaštitnika Svete Nazaretske Obitelji i zaštitnika sveopće Crkve, naučili smo voljeti i znati još više, taj lik, tih i velikog učenja, zahvaljujući i godini sv. Josipa koju je proglasio papa Franjo (8. prosinca 2020. – 2021.)

Među brojnim molitvama koje se upućuju svetom Josipu, posebno je jedna koju je, prema predaji, papa Julije II. izravno uputio caru Karlu, kad se spremao poći u bitku 1505. godine. Obećanje onima koji mole ovu molitvu: tko god sluša ili izgovara ovu molitvu s vjerom, neće iznenada umrijeti, niti će se utopiti, niti će na njega djelovati bilo kakav otrov.

Kažu da je ova molitva ona koja najviše dira najčišće srce svetog Josipa i nikada nije izostala. Dakle, onaj tko moli s vjerom neće biti razočaran. Zazivamo njegovu zaštitu i povjeravamo mu sve naše želje i tjeskobe, tako da nas obavija svojom očinskom i moćnom skrbništvu.

Molitva svetom Josipu

„O sveti Josipe, čija je zaštita tako velika, tako jaka, tako izravna pred prijestoljem Božjim, povjeravam ti sve svoje interese i želje. O, sveti Josipe, pomozi mi svojim moćnim zagovorom i isprosi mi od svoga božanskog Sina sve duhovne blagoslove po Isusu Kristu, Gospodinu našemu, da, povjerivši se tvojoj nebeskoj moći, mogu prinijeti svoju zahvalu i svoje poštovanje puno ljubavi. O sveti Josipe, nikada se neću umoriti od promatranja tebe i Isusa kako spava u tvom naručju; Ne usuđujem se prići dok On počiva uz tvoje srce. Zagrli ga u moje ime i poljubi mu glavu za mene, i zamoli ga da uzvrati poljubac kad budem na samrti. Sveti Josipe, zaštitniče umirućih duša, moli za mene. Amen”

www.medjugorje-news.com

Prikaži više

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er