VJERA I DUHOVNOST

Evo što je sveti Padre Pio mislio o televiziji i filmu

Sveti Padre Pio nije bio obožavatelj samostanskog televizora i smatrao je da obitelji ne bi trebale dopustiti da televizija upravlja njihovim životima. Sveti Padre Pio umro je 1968. Tijekom svog života svjedočio je usponu filmske industrije te izumu i popularnosti televizije. Iako je bio ograničeno izložen i jednom i drugom, čuo je ispovijesti mnogih pojedinaca, stekavši uvid u to kako te tehnologije utječu na kršćane u svijetu.

Sveti Padre Pio rijetko je gledao samostanski televizor. Do sredine 1950-ih samostan je imao svoju televizijsku sobu, ali nitko se nikada nije sjetio da je Padre Pio zamračio vrata, osim za događaj poput sprovoda pape Pija XII., i to samo na nekoliko minuta. Odbojnost Padre Pija prema televiziji prvenstveno se temeljila na njezinoj sposobnosti da odvrati pozornost sa obitelji, piše portal Aleteia

Padre Pio je, naime, vjerovao da je televizija poguban izum koji kvari moral i uništava obiteljski život, te je snažno odvraćao ljude od kupnje televizora. Rekao je Joeu Petersonu: “Čovjek koji je izumio hlađenje otišao je u raj, ali čovjek koji je izumio televiziju…” Pokazao je prema dolje.

Konkretno, “Umjesto da razgovaraju jedni s drugima, istaknuo je, članovi obitelji provodili su večeri buljeći u ekran.” Kada su u pitanju filmovi, otac Pio je imao vrlo negativnu reakciju, navodno je rekao: “Vrag je u kinu.” Koji su filmovi izazvali ovaj odgovor nije poznato, ali 1960-e su bile vrijeme eksperimentiranja u kinematografiji, a Padre Pio je vjerojatno čuo za filmove koji su bili moralno uvredljivi. Ironično, o njegovom životu snimljeno je više filmova.

www.medjugorje-news.com

Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button

Adblock Detected

Please turn off adblocker