CRKVAMEĐUGORJEVIJESTIVJERA I DUHOVNOST

Fra Mario Knezović: Iz Lisabona na popravni u Međugorje. Mladima treba Bog a ne SHOW!

Fra Mario Knezović, hercegovački svećenik, franjevac koji često piše osvrte na dnevne događaje kako dnevne tako i političke. U svojoj zadnjoj objavi na svojoj facebook stranici osvrnuo se na Svjetski susret mladih Katoličke crkve u Portugalu(Lisabon). Objavu donosimo u cijelosti.

Završio je Svjetski susret mladih Katoličke crkve u Lisabonu.

POZITIVNO: Ideja okupljanja, molitva, ispovijed, put križa, bdijenje i Sveta misa s Papom, pratnja svećenika. Posebno hvala svećenivina koji su pratili hrvatsku mladež. Dakle, najprije treba istaknuti to što je uglavnom bilo dobro. Sama činjenica da mladi žele ići na neki skup katolika u sred ljeta, a mnogi su puno žrtvovali, je velika stvar. Za to prst gore!, napisao je fra Mario.

NEGATIVNO: Nažalost, kreatori susreta su pogubili osjećaj za sveto i osjećaj za konteskt i sadržaj. Neprimjereno je kako se liturgija pretvorila u nekontrolirani ples, oskudno odijevanje, podjela Svete pričesti nije bila dolična, a vrhunac nedoličnosti je bio nekakav DJ svećenik koji je puštao glazbu koja odudara od liturgijskoga događaj. Za to prst dolje!, napisao je fra Mario.

Vezani članci

RJEŠENJE: Dragi ljudi iz organizacije: biskupi, svećenici i laici dođite u Međugorje i vidite kao se to dolično radi. Dođite na besplatnu edukaciji. Mladi trebaju ISUSA KRISTA, a ne nekakav jeftini show bez Boga i duše!

P.s. Neka ono loše doživljeno ne bude sad podloga bildanja „katoličkih“ mišića u dokazivanju tko je veći „katolik“!, napisao je fra Mario.

Rođen je 1973. u Posušju kao deveto dijete u obitelji. Osnovnu školu je završio u Broćancu i Vraniću. Sjemenište s klasičnom gimnazijom je pohađao u Dubrovniku, Visokom i Sinju. UFranjevački red stupio je 1993. godine. Filozofsko-teološki fakultet završio je u Zagrebu 1999. godine. U isto vrijeme u Zagrebu pohađa i dopunski fakultet novinarstva i političkih znanosti. Zađakona je zaređen 1999. godine u Detroitu (Troy, SAD), a za svećenika 2000. godine u Chicagu (SAD). Godinu đakonata proveo je u New Yorku. Godinu dana je djelovao u župi i samostanu sv. Petra i Pavla u Mostaru.

Boraveći kao student u Zagrebu bio je jedan od osnivača Zavičajnog kuba hercegovačkih studenata, te je potaknuo i uređivao studentski časopis Moj kamen. Od 2000. do 2004. bio je tajnik Konferencije viših redovničkih poglavara Bosne i Hercegovine. 2001. postaje ravnatelj Informativnog centra Mir Međugorje i glavni urednik radiopostaje Mir Međugorje što ostaje do 2005. Kao autor i suautor sudjeluje u nekoliko knjiga i produkcijskih uradaka. Piše u nekoliko časopisa, te je suradnik više medija u domovini i svijetu. Redatelj je i autor dokumentarnoga filma Didovina. Trenutačno je na službi u Posušju s posebnim naglaskom rada s mladima, kako u školi, tako i u Frami, te uređuje i vodi neke emisije na Radiopostaji »Mir« Međugorje. Sudionik je na poslijediplomskome studiju sveučilišta u Mostaru iz područja medija Kulture u kontaktu. Povremeno održava seminare, predavanje i duhovne obnove u Domovini i po svijetu.

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er