MOLITVE

Snažna molitva za darove Duha Svetoga

Snažna molitva za darove Duha Svetoga …Na kraju, obdari me i strahom Božjim da nikada ne odem od Tebe, već da Ti ostanem blizu uvijek, u vrijeme radosti i u vrijeme tuge…

Molitva za sedam darova Duha Svetog

Gospodine, Bože moj, Ti svojim Duhom proničeš sve, pa i dubine moga srca. Daruj mi mudrost da Tvoju Riječ mogu primiti u svakodnevnom životu, razum da spoznam Tvoj put, da te uvijek mogu slijediti. Daj mi znanje da uvijek tražim ono što je gore, da ne potratim svoj život tražeći samo ono što je svjetsko. Ispuni moj um darom savjeta da pronađem istinu koju ću darivati drugima, ispuni me pobožnošću da Te ljubim, moj Bože, svim svojim srcem i da Ti se klanjam u Duhu i Istini. Daj mi jakosti da stojim čvrsto i hrabro kad dođu đavolski napadi svijeta i tijela.

Na kraju, obdari me i strahom Božjim da nikada ne odem od Tebe, već da Ti ostanem blizu uvijek, u vrijeme radosti i u vrijeme tuge. Uvijek i u svemu daruj mi svoje misli, Spasitelju, da mogu kročiti prema Tvome kraljevstvu čineći Tvoju svetu volju. Amen.

Duše molitve, nauči me moliti, očisti mi srce da mogu dostojno moliti, te da uvijek nađem vremena za molitvu. Duše Istine, istinom me svojom prosvijetli da mognem živjeti istinu ljubavi, mira i pravednosti. Spusti se svom svojom snagom nad mene da mognem biti zahvalan i za male stvari, da znadem zahvaljivati i za križ svoj i za poteškoće.

O Duše života, razvij u meni božanski život, koji mi je darovan po tebi, već u krilu majke. Izlij se na mene darom mudrosti, da mogu u svemu što radim i mislim, što osjećam i odlučujem, uvijek u tvom svjetlu misliti, odlučivati i raditi. Izlij se darom ljubavi u moj život, da od sada u tebi mogu ljubiti Boga, iznad svega, i bližnjega svoga kao sebe.

Ognju božanski, zagrij vatru božanske ljubavi u mojim grudima, da iz njih isčezne tama i led grijeha, te moli u meni i zazivaj: Abba, Oče, i daj mi milost molitve srcem. Duše, molim te sada s Marijom koja me pozvala da Ti se molim. Izlij se na mene svim svojim darovima.

Marijo, kraljice Ljubavi, Kraljice mira, i ja želim otvoriti svoje srce Duhu Svetom kako si ti svoje otvorila, kako si me pozvala:Dođi, Duše Presveti,izlij na nas bujice svojih milosti i stvori nove Duhove u svojoj Crkvi, u svojim biskupima, svećenicima, redovnicima i redovnicama, vjernicima, nevjernicima, grešnicima i svima nama, u svim narodima svijeta, u svim rasama, klasama i staležima!
Potresi nas svojim božanskim vihorom, očisti nas od svakoga grijeha i zablude i od svega zla!
Raspali nas svojim ognjem, učini da gorimo i izgaramo tvojom ljubavlju!
Nauči nas da shvatimo da je Bog sve, sva naša sreća i radost, da je samo u njemu naša sadašnjost i budućnost, naša vječnost.
Dođi k nama o preobrazi nas, Obrati nas, spasi nas, pomiri nas, složi nas, posveti nas.
Nauči nas da budemo potpuno Kristovi, potpuno Tvoji, potpuno Božji, po zagovoru i posredovanju, pod vodstvom i zaštitom Bezgrešne Djevice,
Tvoje prečiste Zaručnice, Isusove i naše Majke Marije, Kraljice mira! AMEN.

www.medjugorje-news.com

Prikaži više

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er